Dragi prijatelji,
za oko godinu dana koliko pratim ovaj forum poprilično sam dobro upoznao veliki broj članova kroz njihov ukus u našem zajedničkom hobiju, interesovanju, fasciniaciji nazovite kako hoćete. Čini mi se da je došao trenutak da se pretstavim a to ću najbolje učiniti mojom skromnom kolekcijom. U predstojećem periodu predstaviću vam svoje satove onako kako su dolazili do mene od trenutka kada sam se zainteresovao za horologiju. Svoje prve satove koje sam dobio kao dečak predstaviću malo kasnije.
Počnimo redom, od početka.
Ovo je jedan nevoljen sat, jako dugo je čamio u fioci pokvaren. Najverovatnije da je prethodni vlasnik doslovce shvatio podatak water resistant to 60 meters. Sat je možda i deceniama čamio u nekoj fioci u užasnom stanju krunica nije mogla da se izvuče i bila je nepokretna pušer takođe naizgled mrta.
Omega Seamster
u pitanji jeOmega 865 chronostop mehanizam. Posle veoma jeftinog i kvalitetnog servisa kod časovničara koji je već pominjan na forumu sat kasni oko 0.5 sekundi dnevno kada ga nosim u kontinuitetu a spav kada i ja sa brojčanikom na gore. Izvinite na kvalitetu slika nadam se da će se moje veštine u tom pogledu značajno poraviti.
Kao što vidite sat ima svoju originalnu kutiju, knjižicu, račun i originalnu narukvicu koja je doduše u veoma lošem stanju ali svejedno.
Primetićete da je staklo sata postavljeno naopako, konsultovao sam časovničara i bolje ne čačkati da ne ostanem i bez ovoga. Inače samo staklo je originalno sa Omega logom na sredini ali ima dva dobaudarca sa strane tako da sat skidam i kad perem ruke.
Sam brojčanik i kazaljke nisu u toliko lošem stanju koliko bi se očekivalo. Na indeksima je skinuta, ponegde, boja ali ništa strašno o luminiscenciji nema ni govora. Razmišljam o nabavci NOS brojčanika i stakla od WatchCo iz Australije ali otom potom.
Za sada toliko od mene nastavak u sledećem broju.
Bookmarks sajtovi