Pozdrav, imam Omega sat, ali ne znam koji je model, mozete li mi pomoci
Evo slika: https://postimg.org/image/5770wd2up/
Pozdrav, imam Omega sat, ali ne znam koji je model, mozete li mi pomoci
Evo slika: https://postimg.org/image/5770wd2up/
..to bi trebala da bude Omega Geneve, toneau, pozlata, ref br 111.019 a mehanizam 620
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
geneve art deko, jeste meh 620 imao sam takvu dao sam je za hiljadu dinara, bila je u daleko boljem stanju od ove, samo mehanizam nismo mogli da sredimo, pukla balansa i glavna opruga, šrafovi se skrunili
izuzetan mehanizam štelovan u dve pozicije, sredina šezdesetih, jako sitni šrafovi pa je ekstremno nezgodan za rad
Da li ispravan sat vredi vise?
trebalo bi da vredi probaj sa jačom cenom pa spuštaj ali nema šanse da vredi dvesta evra kao većina mega geneve koje se cene po oglasima
moja je billa ekstra imala je pleksi maltene netaknut sa omega logom, ja ne vlim da vucaram to po oglasima, da preprodajem i slično, dao sam je samo da ode, inače bi realno mogla više da dobije ali nema šanse mnogo više
Mimamimic,
Teško ćeš naći nešto više o Iletti. Za njih znam samo to, da su bili ustanovljeni u jednom od središta švajcarske horološke industrije u Grenchenu, 1938 godine. Radi se o mikro preduzeću, jednom od stotina, koja su nicala posle 2. svetskog rata sa naglim rastom časovničarske industrije i kojima je bilo zajedničko, da su koristili uglavnom mehanizme tipa Venus, Landeron, Eta...
Zapravo radilo se o manjim manufakturama, koje su kupovale delove i sastavljale satove te na njih stavljala svoje nazive.
Na osnovu slika, nemam toliko znanja, koji bi mehanizam mogao, da bude unutra, pa će najbolje, biti da ti ga časovničar otvori i tako ćeš dobiti više podatka o njemu nego o proizvođaču. Ovako na oko, rekao bih, da se radi o Kurth-Freres kalibru KF 320, koji je puno koristila Certina ali najverovatnije sam totalno promašio.
U svakom slučaju lep primerak. I redak. Ja bih ga zadržao.
vama puno hvala na odgovoru.
ne pada mi na pamet da ga prodajem,prvo zato sto je lep,onda je veceg precnika,lepo ocuvan cifer,ispravan je i tacno pokazuje vreme..nisam ga doduse nesto mnogo pratio kako radi ali mu dnevna odstupanja sigurno nisu veca od minut.
cim budem bio u mogucnosti otvoricu sat i slikacu mehanizam pa postavljam slike.
ko drugome jamu kopa sam u nju pada
Bookmarks sajtovi