Pozdrav za kolege forumaše i forumašice.
Skoro sam video da su pušteni u prodaju modeli Longines-a sa mašinama koje je ETA "dizajnirala baš za Longines". E sad, koliko sam upoznat column wheel nije ništa novo niti revolucionarno, međutim mene zanima koliko su oni pouzdaniji, tačniji ili izdržljiviji u odnosu na ETA/Valjoux 7750, jer koliko mi se čini to je vrlo sličan koncept? Pošto sam video neke modele na netu, većina ima transparentnu pozadinu kućišta i kako sam čitao malo o satovima, da pitam ovde: da li je tačno da za izvesne column wheel modele Longines nije koristio safirno staklo već hexalite staklo (kao na starijim Speedmasterima)? Po meni je neprihvatljivo dati preko $2000 za mineral koji može lakše da pukne od safirnog stakla. I poslednje pitanje, koje je više možda sugestija: Mislim da bi bilo dobro da se napravi podforum samo za Longines satove, kao što imaju Oris, Rado, Tag, Omega itd. jer ovako s vremena na vremena iskoči neka tema vezana za ovog proizvođača čas u mid-range, čas u high-end satovima... prilično zbunjuće zar ne?
Hvala svima unapred na sugestijama i odgovorima.
Bookmarks sajtovi