Deluje kao da je iz perioda II svetskog rata. Pogledaj ovaj link: Vintage Doxa Frage - Vintage-Ecke - WATCH LOUNGE FORUM
Sat sa slike je pravljen oko 1940. godine, kako navodi nemački forumaš, a ovo je samo za prvu pomoć. Ako nađem nešto konkretnije, javljam.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Da, to je isti sat koliko vidim, naveo je da je ovaj mehanizam
bidfun-db Archive: Watch Movements: FHF 1-18.5'''H4.2
Pozdrav . . . Cini mi se da je tesko moguce da bude mehanizam iz linka, jer je precnik sata naveden 38mm, a precnik ovog mehanizma je 41.25mm . . . Jedino sta mozes da uradis je da uzmes lupu i da pogledas sta pise ispob balansa (vidi se neki broj i slova gde pise CAL.) pa da napises sta pise na forumu pa da ti javim koji je mehanizam u pitanju . . .
Da, ovo je veći prečnik. Jedino što sam uspeo da pročitam je broj 2 ispred CAL, ostale oznake ne mogu da vidim.
Poslao sam fotografije Doxi i dobio odgovor koji me je veoma iznenadio (neprijatno). Što se tiče ažurnosti odgovorili su za 16 minuta
Odgovor:
Dear Sir,
Thank you for contacting us here at DOXA Watches.
Unfortunately all of our archives and paper records were destroyed by a severe flood back in the 1970s. Owing to this we are unable to offer you any information on your vintage watch.
I am sorry that we cannot be of more help with this.
Best Regards -
Customer Care
DOXA WATCHES LTD.
Bookmarks sajtovi