Deck satovi veličinom su jednaki đepnima ali im namjena nije bila nošenje već držanje u kutiji koja je bila smještena na komandnim mjestima brodova.satovi su to koji su morali biti visko kvalitetni i većina ih je imala središnju centralnu sekundarku.Sam broj na ciferu Tissoa poput mog je jedinstven za svaki Deck sat tako da je za pretpostavit da je takvih satova vrlo malo čim sam našao jedini sličan sat s brojem malo većim od 1000.Uz Tissoa vodeći proizvođači ovih satova bili su Longines i Zenith koje ću ujedno predstaviti i na slikama.
Američki satovi Deck bili su proizvođača Hamilton i Elgin.
Deck satovi mogu se prepoznati po oznakama iza sata HS3 koje označuju da je to Deck sat.Samo da znate oni su odvojeni modeli od Deck cronometara koji su bili još jači satovi na preciznosti i njihova cijena je za nekoliko puta veća od Deck satova koji su isto dosta skupi.Modeli koji se nalaze u originalnim drvenim kutijama imaju cijene preko tisuću dolara.
Prvo predstavljam Tissoa koji je indentičan mom osim što ima drugi broj na ciferu.Uz njega predstavljam i Tissoa iz hidrografskog odjela.
Zatim dolazi Longines HS3 Deck sat
Zatim dolati Zenith s svoja dva modela.Inače kako vidite na poleđini satova oznaka HS3 je prekrižena i dodane su nove brojke.To je zbog toga što je HS3 oznaka uz Broad Arrow bila engleska oznaka za Deck sat koji je pripado vojsci a prilikom ulaska u Nato morali su se nadodati Nato oznake na satovima.
Još ostaju da predstavim Hamiltona i Elgina HS3 Deck sata.
Nadam ste da ste uživali u pogledu na sve ove prekrasne satove.kao ponosan vlasnik jednog ovakvog Tissoa mogu reći da je uživo doživljaj sata još veći.Samo da me sreća posluži pa da nađem i kutiju drvenu za njega tad bude potpun,ali i ovakav je fantastičan.
Bookmarks sajtovi