Često spominjemo način prikaza vremena na satu: analogni, digitalni ili analogno-digitalni. Ovog puta je pitanje koncipirano u vidu ankete u kojoj možete glasati. Kakav prikaz vremena je po vama bolji?
Često spominjemo način prikaza vremena na satu: analogni, digitalni ili analogno-digitalni. Ovog puta je pitanje koncipirano u vidu ankete u kojoj možete glasati. Kakav prikaz vremena je po vama bolji?
Kao klinac obozavao sam digitalne satove. Zatim sam počeo da nosim analogno-digitalne, da bi krajem osnovne škole počeo da nosim samo analogne. Trenutno u kolekciji imam samo analogne satove.
Moram priznati da mi pomalo fale digitalni satovi. S vremena na vreme mi dođe da ponovo uzmem g-shock kockicu, što će se verovatno i desiti.
Definitivno analogni!
Nije da nešto imam protiv digitale(Braja B1 bi bio cool) al mi se na satu mnogo više sviđaju kazaljke.
Samo analogni, pre svega zbog mehanizma koji ih pokrece, to mi je bit sata...mehanizam, a onda lepota dobro uradjenog kucista, pa cifer i ono na kraju kazaljke...koje mi prenose taj savrseni rad mehanizma.
Kod mene je isti slučaj kao kod Srđana, jer sam u istom periodu kao i on nosio i više voleo digitalne satove. Kasnije su mi digitalni delovali neozbiljno, pa sam prešao na analogne. Naravno, danas kada imam izvesno znanje o satovima ne gledam sve tako crno-belo, a ponovo su me privukli digitalni satovi kada sam našao onaj koji sam nosio u osnovnoj školi.
Moram priznati da mi je odnos prema vremenu nekako opušteniji kada nosim analogni sat, jer kada me neko pita za vreme, obično zaokružim cifru. Ako je npr. u trenutku dok kucam ovu poruku 19.49, na pitanje koliko je sati odgovoriću da je deset do osam. Ako bih gledao u digitalni sat, rekao bih da je vreme 19.49, 19.51 i slično, tako da bih bio možda preterano precizan.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Analogni
Definitivno analogni, mada moram da priznam da veoma često nosim G-Shock sa digitalnim prikazom, iako mi definitivno više prija analogni. Stvar je u tome da kod analognog prikaza mogu samo jednim pogledom da vidim koje je doba dana, dok u slučaju digitalnog mozak mora da procesira tu informaciju (npr. 16:52 => skoro je kraj radnog vremena ). Nadam se da ste razumeli šta sam hteo da kažem.
EDIT: Zaboravih da kažem da mi se nikako ne svidja Analogno-Digitalni prikaz, iako bih možda ponekom satu čak i to oprostio (Braja ).
Bookmarks sajtovi