Igrom slucaja imam bliske rodbinske veze sa Poljskom i kuca mi je uvijek bila puna kojekakvih poljskih proizvoda.
Gerlach je stara (predratna) fabrika proizvoda od nerdjajuceg celika: escajg, nozevi, spojnice itsl.
Inace, njemacka familija koje je dobila sup kartu iz poljske nakon "oslobodjenja" a fabrika je nacionalizovana i kasnije je proizvodila serpe i poklopce.
Kuci imam komplet escajga iz 30ih i neke dzepne nozeve iz 50ih te proizvodnje. Znam da su pravili i satove neko vrijeme ali svi poljski posljeratni satovi su bili prepakovane rakete i vostoci, bilo ih je nekoliko po kuci ali su ih misevi pojeli
Sad, ovo vec ozbiljnije djeluje, sta je u njemu? koliko vidim nije 2824... ?
Poslednja ispravka: Jovan HN II (21.8.2012. u 13:11) Razlog: nepismenost i gramatika
Interesantni satovi. Modeli koji imaju markere na brojčaniku umesto brojeva, u vizuelnom smislu imaju ozbiljan nedostatak orginalnosti. Gotovo prekopirana Vostok Amfibija tip 350 sa tzv swivel lugs ( meh 2209, ručni navijač ). Inače kao što rekoh, interesantni satovi.
Im'o ja kucne makaze Gerlach Bile su vrhunske.....
Svidja mi se onaj prvi. Vuce malo na Panerai. Svidja mi se i poljski jezik na ciferu.
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Anbeast,prvi model je napravljen u znak zahvalnosti poljskim pilotima u 2 svet.ratu.Stvarno je lep
Pa lepo. Bile najbolje makaze u kuci i motale su se okolo 100 godina )) A i nekako mi upalo u oci to Gerlach. Svakojake gluposti ja pamtim. Jedini kriterijum je da nicemu korisnom ne sluze )))
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Bookmarks sajtovi