Kanadske vojne jedinice bile su dio britanskih snaga u ratu,stoga su svoje satove označavali poput britanaca vraninom nogom što se može fantastično vidjet na moja dva sata koja pripadaju njihovim snagama iz prvog rata.Postavio sam diskusije na nekoliko foruma o tim mojim satovima ali nitko mi dobro rastumačit ne može čiji mehanizam doista koriste satovi tko je proizvođač.Na njima piše sviss made ali imaju i niske serijske brojeve oko 200 000.Inače skične mehanizme viđao sam samo kod IWC-a i Rolexa s tim da ne računam da je ovo mehanizam nekog od njih već samo konstatiram da satovi su rijetki,a sad čiji su doista vjerujem da ću s vremenom saznati a možda jednom kontaktiram i Knirima za pomoć.
Prvo predstavljam satov koji datiraju u vrijeme prvog svjetskog rata.
Na red dolaze i satovi iz drugog rata.Imaju slične detalje i doista ih se može lako zamijetit među mnoštvom đepnih vojnih satova.Prvo imaju poveći utor na vratu sata,zatim broj C s oznakom satnije na dva mjesta na poklopcu sata i na središnjem kućištu bočno.Imaju specifične brojke i koliko pratih dosad njihove satove većinom metalik plave kazaljke.Ne kažem da nema i drugačijih modela al ove sam ja najviše zamijetio.
Inače sva ova četiri sata su moja i dio su moje vojne kolekcije satova.Sada više nije samo kolekcija đepnih satova već imam i ručnih koje budem uskoro napose predstavio,napose prinove poput Tissoa koji po nemirnici pripada satovima vojnog stila za njemačko tržište te Omega vojnog stila.Oba sata imaju šok apsorbere i lijepo se uklapaju u moju kolekciju.
Bookmarks sajtovi