9Likes
-
8
Post By Milos G.
-
1
Post By skydrummer
-
Istaknuti član
- Reputacioni uticaj
- 26
Tevise 795A
Jedan od brendova sa Aliexpresa ciji sam model kupio iz radoznalosti.
Naime, Guangzhou Tevise Watch Company jeste kineski brend koji postoji od 2012. godine, a zvanicno je registrovan 2017. godine, a ciji osnivac je Luo Wei Jun. Sediste kompanije je u Guangdongu, Kina. Interesantno, jos jedan zahtev za registrovanje proizvodjaca satova primljen je u maju 2017. od strane Nitin Bhat Single Firm of Delhi, India.
Model koji predstavljam jeste Tevise 795A " turbiljon" rucni sat:
Naime, rec je o automatiku sa " sun & moon" komplikacijom, dva manja brojcanika od kojih jedan prikazuje sekunde, a drugi sate. Takodje, sat je u " open heart" stilu sa laznim turbiljonom ( u sustini, radi se o metalnoj konstrukciji pricvrscenoj za brojcanika). Brojcanik je sunburst, crni reljefni, sa malim brojcanicima koji su takodje reljefni, sa koncentricnim krugovima.
Poklopac kucista je providan, tako da se vidi mehanizam i ukraseni rotor na kome je logo proizvodjaca. Krunica i kopca data takodje sadrze ove oznake.
Sto se kucista tice, isticem da natpis " All stainless steel" nije tacan s obzirom da je kuciste od mesinga ili neke druge legure, doduse kvalitetno hromirani. Narukvica je medjutim mozda i najbolja stvar na ovom satu, celicna sa punim linkovima, osim end linkova.
Sto se stakla tice, mislim da je u pitanju hardleks ili ojacano mineralno staklo. Sat je vodootporan do 3 atm.
Sto se mehanizma tice, radi se o Standardnom kineskom ili Tongji mehanizmu, automatiku sa opcijom rucnog navijanja. Sat ima rezervu snage od 40 sati, sa odstupanjima od - 30- ak sekundi na dan.
Ovde napominjem par stvari. Navedeno odstupanje je postignuto nakon sto sam sam regulisao mehanizam, inace je u pocetku zurio i do dva minuta dnevno. Drugo, navedenu rezervu snage postigao sam rucnim navijanjem, inace, sat i posle celodnevnog nosenja moze nakon odlaganja raditi najvise do 8 sati. Pretpostavljam da rotor nije dovoljne tezine da dovoljno navije oprugu. Na kraju, isticem da rotor nije stvarno ukrasen, vec se radi o ukrasenom parcetu Lima zalepljenom na rotoru.
Dimenzije:
Obim brojcanika: 42 mm,
Debljina kucista: 15 mm,
Sirina narukvice: 20mm,
Lug to lug: 48 mm.
Modifikacija:
Imajuci u vidu da me je lazni turbiljon nervirao, resio sam da isti uklonim. Kako su casovnicari izbegavali da preduzmu ovu operaciju, resio sam da uzmem stvar u svoje ruke:
Napominjem da sam prilikom otvaranja sata u istom pronasao dlake i prasinu sto samo potvrdjuje price o kontroli kvaliteta kod ovakvih brendova.
Zakljucak:
Iako pretenduje da bude ono sto nije, turbiljon sa celicnim kucistem, smatram da ovaj sat od 25$- 35$ ipak nudi dosta zabave na prvom mestu. Svidja mi se i to sto, za razliku od drugih modela ovog proizvodjaca, nije direktan omaz nekog luksuznog modela sata. Sve u svemu, interesantan primerak.
-
Re: Tevise 795A
Hvala za trud i izdvojeno vreme.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi