STA RECI?
....
"Pametni" satovi osvajaju tržište
STA RECI?
....
"Pametni" satovi osvajaju tržište
Poslednja ispravka: RUS (30.1.2013. u 17:29) Razlog: Ubacena slika sata
Ne dopada mi se.
To nije sat. To je tablet koji se nosi oko ruke...
Ma tko voli nek izvoli.
Netko voli stare satove,netko novije,a neki tehniku.Ovi zadnji dolaze na svoje!
ne volem!!!
Meni se ovo ne svija, previse mi je moderno.
Ali ne sumjam da ima ljudi kojima se ovo svidja.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Evo jeretika!
Bre, mora da se ide napred...i kvarcasi su bili tako docekani od tradicionalista, i digitronci, verovatno i prvi mehanicki satovi od onih koji su verovali u suncane Postujem i volim tradiciju, ali ne odbacujem napredak
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Ne smeta ni meni napredak, ali ne moram bas da nosim GPS ili tablet na ruci.
Sve to moze da se napravi da lici na sat.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Mnogo sitnicaris Da lici na sat ekran bi bio mnogo mali, a takav je nepogodan za grafiku, video itd.
Salu na stranu, personalni multimedijalni komunikator je buducnost. Da li ce se on nositi na zglobu ili ce na neki nacin biti integrisanu odecu, ili cak u telo drugo je pitanje Vec ima prototipova savitljivih sprava koje se prakticno samo obmotaju oko ruke...Mada, mozda Google Project glass ucine da ne bude potrebna nikakva sprava na zglobu, pa cemo mi tradicionalisti (nisam rekao da cu prestati da nosim klasican sat, samo da bih nosio i ono blasfemicno cudo) tamo i dalje nositi klasicni mehanicki sat, a odbacicemo mobilni telefon
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Ovo nije sat nego gadžet. Ni ne liči na sat!
Može se i mob staviti na ruku- ima gomila futrolica koje su pravljene da se vežu oko ruke.
Sat je nešto što mjeri vrijeme - ostale funkcije ne spadaju pod to.
Casio je,čini mi se, prvi počeo s tom gadžeterijom. Te kalkulator,te mijenjanje kanala na tv,pa altimetar,barometar,termometar.... sada imamo bluetoot,wi-fi,sms,mms.... bla,bla,bla!
"Sat" koji radi sve ali sve to što radi je u najboljem slučaju prosječno,a vrlo često ispod prosjeka u odnosu na aparate koji su pravljeni za te funkcije.
Isto nisam ljubitelj onih silnih komplikacija kod mehaničkih satova(mehanički gadžeti!)- ne služe ni čemu,a dižu cijenu u nebo ionako skupih satova.
Ne znam da li je sat ili nije ali ponekad nosim iPod Nano 6th gen kao ručni sat. Pogotovo kad sam u nekom sportskom fazonu jer imam i plejer, pedometar, radio sa RDS-om... iPod nano review -- as a watch
Lep mu je dizajn, lako se nosi i jeste, imate kao kod ostalih Apple uređaja taj osećaj kad ga dodirnete da se ipak radi o premijum izradi.
Ali, ima i ozbiljnih nedostataka: Why I stopped wearing my iPod nano as a watch — Tech News and Analysis
Meni najviše, osim čestog punjenja baterije, smeta to što ima "samo" 16 cifera. Ne može se skinuti sa neta neki novi i učitati... na primer GMT, ili analogni 24 časovni!
Ali, čekamo najavljeni iWatch i tu mislim da će situacija biti skroz drugačija. To će pre svega biti pametni sat sa ostalim džidža- bidžama, iPod Nano je ipak lep plejer sa ostalim drangulijama.
Bookmarks sajtovi