Breitling Superocean 42 Limited Edition - A173643B-C868
Poštovane kolege,prođe približno 5 meseci moga druženja sa ovim satom i želim da Vam prenesem moja iskustva stečena njegovim nošenjem
Prvo, osnovne tehničke karatkeristike!
Mehanizam:
- Breitling 17 Automatic Mechanical
- 25 rubina
- 28,800 bph
- rezerva snage ~ 40h uz bi-direkciono navijanje (650 obrtaja/dnevno)
- datum na 3h (quick-set date komplikacija)
Kučište:
- Stainless Steel ( mirror finish )
- Φ 42 mm, visina 15 mm, Lug to Lug 49mm
- zašrafljujuća krunica sa logom
- WR 1500 m
- Sapphire Crystal sa obostranim anti-reflective premazom
- Uni-Direkcioni diver bezel sa gumiranim insert-om
- plavi cifer, srebrne kazaljke i satni indeksi 6,9,12 (Super-LumiNova C1)
- širina lugova 20mm
- Breitling Diver Pro III kaučuk narukvica sa klasičnom brendiranom Breitling kopčom
- težina 99.70 gr (bez narukvice)
- Helium Release Valve
Caliber 17 predstavlja Breitling-ovu izvedbu ETA 2824-2 automatik mehanizma, koji je dorađen premium Glucidur, Nivarox 1 i Nivaflex 1 delovima, podešen po Chronometer standardima uz COSC sertifikaciju.
Kućište je od nerđajućeg čelika (316L) u visoko poliranoj završnoj obradi, uz automatski Helium ventil.
Sam model ovog sata predstavlja numerisani primerak iz ograničene serije (2013.-2014. godina) i izrađeno ih je 2000 komada.
Sada, slede lična zapažanja... Sat je, stvarno, izrađen vrhunski, uz obraćanje posebne pažnje i na najsitnije detalje (što je i realno, gledajući cenovnu klasu). Vrlo lepo leži na mom prilično tankom i "pljosnatom" zglubu (17,50 cm), a razlog tome su kratki lugovi i Breitling Diver Pro III kaučuk narukvica sa klasičnom kopčom koja se prosto "zalepi" za ruku (u potpuno pozitivnom smislu). Sama tačnost sata je u Chronometer standardima, nekih + 4 sek/dan.
Ovaj sat spada u kategoriju Diver (Tool) satova i generalno, tu mogu dati i jedinu zamerku...
Sada vidim da ipak, ne volim visoko polirano (mirror finish) kućište u ovoj kategoriji satova i mislim da bi bilo bolje da je završna obrada manje nežna, tipa "bead blasted" ili "brushed/satin". Iako na njemu nema nikakvih ozbiljnijih oštećenja, imam osećaj da ostaje vidljiv trag čak i od brisanja kvalitetnom micro-fiber krpicom. Doduše, možda je problem samo u meni, ihhh taj OCD
Toliko od mene ovog puta i hvala na vremenu...
Bookmarks sajtovi