Poštovani čitaoče, želim ti srećnu Novu 2012. godinu , i pored izvanrednog zdravlja želim da Vam se ispune sve časovničarske želje.
Temu otvaram da bih opisao svog ljubimca Fortis Pilot Professional Cronograph. Isti sam kupio kod nas , kod ovlašćenog prodavca i po meni, pristupačnoj ceni (možda i grešim). Posle niza godina gledanja kataloga, izloga radnji, interneta i ostalog, došao sam do zaključka da je ono što želim od sata da bude chrono, automatic (po mogućstvu Valjoux 7750), da obavezno ima datum i dan kao i metalnu brazletnu.
Proučavanjem sam stigao dao nekoliko komada medju kojima je bio i Revue Thommen, za koji sam tražio pomoć oko kupovine. Medjutim, kad sam sve sabrao i oduzeo i Revue Thommen mi je bio preskup ( da ne navodim imena i cene zbog pravila foruma) tako da je pored nekih koje sam u nekoj svojoj listi napravio kao jedini odgovor ostao baš Fortis.
I tako pozovem polovinom januara 2011. god. zastupnika za Fortis da pitam gde mogu videti navedeni sat, a kako sam iz okoline Niša , Niš mi je bio najbliži. Igrom slučaja potrefi se da je baš neko iz Niša naručio isti i da je u radnji ..... ( ne bih oped da navodim imena). Odem u radnju , sat mi se svidi, sa kožnom narukvicom. Pitam da li može da se naruči i metalna, oni provere cena 120e za narukvicu zajedno sa onim leptirima za narukvicu. E sad, čeka se odgovor tog nekog potencijalnog kupca, ako on neće moj je.
I ja tako čekam do 01. februara , kad mi kažu da mogu doći za njega. Obavim kupovinu , naručim metalnu brazletnu odemo na piće sa gazdama radnje i tako.
Sat mi izgleda sad ovako identično
Fortis Pilot Professional Chronograph Watch - 597.22.141.3
Molim Vas neznam kako da postujem slike , objasnite mi i pustiću koju. Pitajte ako želite dodatna objašnjenja.
Pozdrav , Mladen
Bookmarks sajtovi