Evo danas vam predstavljam kraci review Omege Speedmaster Racing.
Sat je izradjen u limitiranoj seriji od 11111 satova.Napravljen je u cast Mihaela Schumachera i ima karbon fiber ciferblat na kome od oznaka za sate ima samo broj 1,koji oznacava Shumahera kao svetskog sampiona,onda takodje oznacava prvi sat u istoriji Omege sa karbon fiberom,takodje i Formulu 1,naravno vlasnik moze da mu da i znacenje po zelji.Lep detalj.
Sat dolazi u lepoj kutiji koja ima dezen kao karbon fiber i kvalitetno je odradjena,mada koga kutija uopste zanima.Sve u svemu za cenu za koju prodaju sat mogli su da stave kutiju od pravog karbon fibera.Ocena za pakovanje 2/10.Maksimalna stednja sa Omegine strane
E sada dolazimo do najvaznijeg dela a to je sam sat.
Sat je precnika 39 mm i debljine 14mm, u sebi ima Etin automatic valjoux 7750 mehanizam,koji je modifikovan od strane Omege da bi zadovoljio njihove rigorozne standarde,i tako je postao Omega kalibar 1152,takodje je kompletno rodinovan.
Od kada je kupljen sat zuri manje od 1 sec dnevno i to u periodu od 4 meseca,tacnije 4 sec nedeljno.Sat po specifikacijama deluje mali,ali posto ima robustno kuciste,sasvim lepo lezi na mom zglobu obima 18cm.
Sat je izradjen od najkvalitetnijeg celika koji je neverovatno otporan na ogrebotine,bukvalno za 4 meseca nisam uspeo da mu tacku napravim a nisam ga skidao sa ruke.Narukvica je medju najboljim koje sam ikada probao,osecaj na kozi je kao da je svilena,nikad mi nije dlaku pocupala ili nazuljala,a kamoli iritirala kozu.Napravljena je kombinacijom poliranog i brusenog celika tako da je izuzetno elegantna.Snala kojom se kopca je sakrivena pa izgleda kao narukvica.Staklo na satu je safirno i ima antirefleksni premaz i sa unutrasnje i sa spoljasnje strane,i pri tom je blago zaobljeno.Ceo sat je uradjen kombinacijom brusenog i poliranog celika,tako da su sve povrsine koje su najisturenije od brusenog,a sve povrsine koje su ne dostupnije od visoko poliranog celika.Krunica ima logo Omege na sebi i nazubljena je tako da se sa njom lako i brzo podesava vreme ili datum.Dugmici za stopericu su polirani i tvrdi su za pritisak,tako da nema sanse da se slucajno upali stoperica ili da ne zaustavi kad treba.Svaki milimetar ovog sada ostavlja utisak besprekorne izrade.Ciferblat je karbon fiber i pod odredjenim uglom se cini kao da je 3d,i izgleda najsportskije sto je moguce.Oznake za sate su bele boje i uokvirene su crvenom,a datum je na 3 casa i bukvalno je kao saliven sa ciferblaton,skoro je ne primetan i ne narusava izgled brojcanika.Kazaljke su u obliku maca,i kao i oznake na brojcaniku svetle u mraku,ali ne duze od 3 sata,jedino broj 1 svetli cele noci.Jedina po meni mana mu je sto je vodootporan samo do 30 m pa ne mogu u vodu sa njim.Citljivost mu je odlicna s obzirom da su mu kazaljke bele na tamnoj pozadini,bukvalno dovoljno je na stotinku baciti pogled po najjacem suncu ili u mrklom mraku da bi se znalo vreme,cak i na stoperici.Na pozadini sata koja je polirana pise u spoljnom prstenu Michael Schumacher Speedmaster Racing,a u untrasnjem njegov potpis,broj sata u limitiranoj seriji,i World Champion 2001.Ja sam veliki ljubitelj Formule 1 i moto Gp-a kao i sportskih automobila i motora tako da je ovo za mene sto kazu truli zapadnjaci Gral.Gospodar brzine,Omega,Sumaher,Karbon fiber,stoperica,limitirana serija,za mene broj1 ili 10/10.
Bookmarks sajtovi