Postoje satovi koji su izuzetni, posebni, retki, neobični, skupi i oni ... koji se nose svaki dan.
Poput mog automobila Opela za kojim se ne bi niko posebno osvrnuo na ulici ali uredno, sigurno i pouzdano me preveze do posla tako i ovaj moj sat tiho bez pompe odradjuje svoju šihtu na mojoj ruci dok ja odradjujem moju svaki radni dan.
Izuzetan sat, po nečemu poseban sat? Ne, nije... klasičan sat, toliko klasičan da kad pogledam danas šta moje kolege nose ... one nove, predimenzionirane, moderne, modne marke koje u pauzama izmedju dve linije donjeg veša izbace i po koji "sat".
U vreme kada se proizvodio 70 do 90 tih prošlog veka spadao je u srednju klasu Seiko satova. Mehanizam 7005 preteča sada već uveliko dokazanog 7s26 mehanizma. Mehanizam izuzetno pouzdan i poprilično tačan, baš ono što i očekujem od sata.
Čelično kućište prečnika 38mm sa kvalitetnim crnim kožnim kaišem savršeno leži na mojoj ruci. Udoban toliko da ga i ne primećujem. Malo je satova koje će te staviti na ruku i bez dvoumljenja reći sami sebi - to je to, kao odelo koje vam šiju po meri.
Jednostavnost cifera sivo-crne boje sa sun-burst efektom, linijama koje se protežu vertikalno i horizontalno po sredini i uokvirenim prozorčićem za dan u mesecu. Diskretni markeri blago izdignuti kao i ispis SEIKO daju izvesnu dubinu dok ga gledate. Interesantna sekundara sa kvadratićem na vrhu. Krunica koja je skoro u ravni sa kućištem.
Detalji... Lepota jednostavnosti, prigušena elegancija, klasika koja ne zastareva.
Moj radni sat je sat... je Seiko 7005-8062 !
Bookmarks sajtovi