Ovdje sam nedavno procitao par odlicnih review-a i rekao sam si da se moram oduziti forumu,originalno sam mislio staviti jedan dr.review ali nisam to trenutno u mogucnosti.
Stoga predstavljam moj review Seiko Sawtooth-a sa jednog dr.foruma.Vecinom je c/p ali neke sitnice su i promijenjene jer je ipak sad duze kod mene.
Nakon par mjeseci koristenja Seiko SHC057 popularno zvanog Sawtooth odlucio sam uslikati par slika i napisati svoje dojmove i zapazanja.
Radi se o ronilackom satu,200m.
Sat je velik,tezak,robustan kao tenk i dosada izuzetno pouzdan.Ovo je model plavog brojcanika sa valovima u stilu Omega Seamastera (electric blue).
Tezak je oko 180grama ako je vjerovati mojoj digitalnoj vagi,radi se o povecoj kolicini 316L nehrdajuceg celika.
Kuciste je promjera 47mm bez krunice,debljine 12mm.Dizajn kucista je takav da se sat nalazi u zastitnom okviru koji podsjeca na konzervu tune.(shroud diver)
Kuciste ima rupe koje skidanje narukvice cine poslicem od 10tak sekundi.
Krunica je na navoj,velika,fino nazubljena za lakse hvatanje.Zasticena je kucistem,nazalost nema Seiko potpis.
Unutar kucista nalazi se standardan Seiko quartz 7N36 mehanizam.Na pozadini se nalaze serijski brojevi,vrijeme ocekivane zamjene baterije (4 godine),slika.
Zadnje karike narukvice su puni celik kao i cijela narukvica.Debele igle.Poklopac na navoj.
Mikro namjestanje narukvice,kopca je cvrsta i sigurna
Ronilacka ekstenzija
Zatvoreno,potpisana kopca.
Bookmarks sajtovi