Od kad imam ova tri sata planirao sam da napravim mali test. Luminacija mi je jedna od vaznijih stvari na satu i normalno, zanimalo me je koji najvise svetli u mraku. Dobijeni rezultati su potpuno neocekivani. Da napomenem unapred - uzivo je luminacija jaca, mozda sam trebao koristiti duzu ekspoziciju na aparatu. Ali najvaznije je da se ova tri premaza mogu uporediti. Na Seiku se nalazi Lumibrite, na Sinnu Superluminova, a na Citizenu njihov kucni premaz (ne mogu da se setim naziva).
Prvo svi na okupu, pod lampom su proveli nekih 5 minuta. Ocekivao sam da ce pobedu odneti Seiko, drugi Sinn, a treci Citizen. Mislite da je zaista tako bilo?
Sa leva na desno: Seiko, Sinn, Citizen
Odmah po gasenju lampe, prva fotografija. Napominjem jos jednom da je luminacija uzivo jaca i da Seiko i Sinn imaju vise zeleniju notu, dok je luminacija na Citizenu u lepoj plavoj boji. Seiko se definitivno najbrze "puni", dovoljno ga je na par sekundi staviti pod svetlo i svetlece kao jelka! I Sinn sa Superluminovom je tu negde. Luminaciji na Citizenu treba nesto vise vremena da se napuni.
I nakon pet minuta vidljivi su prvi rezultati. Iako je inicijalno Seiko bio najsvetliji, najvise je izgubio na intenzitetu. Sledi ga Sinn, dok se Citizen najbolje drzi.
Nakon 15 minuta, vodjstvo Citizena je sve ociglednije.
Nakon skoro 30 minuta, rezultati su ocigledni. Na fotografijama se Seiko jedva nazire, Sinn je malo bolji, a Citizen je jos uvek veoma jasno citljiv. Moram naglasiti to na fotografijama. U realnim uslovima, kada vam se oko privikne, sva tri ce biti citljiva tokom cele noci.
Moram zakljuciti da je na sva tri sata luminacija odlicna i vise i nego dovoljna. Seiko ostavlja najveci WOW efekat sa svojim Lumibrite-om koji u startu najvise sija. Sinn ga prati u stopu, a sto se tice trajnosti luminacije za dlaku je ispred Seika. Citizen u startu izgleda kao najslabiji, ali najduze odrzava intenzitet osvetljenja. Tako da ga proglasavam pobednikom ovog testa!
Bookmarks sajtovi