Da, da za kraće se i ne isplati podešavati :D .
Printable View
Da, da za kraće se i ne isplati podešavati :D .
@VLADAN P
nisam znao da su pravili sat za aleka, zanimljiv model :D
Aleko je bio totalni krs, mozda najgori u istoriji
U velikoj ste zabludi kolega :nono:
Aleko se pravio u dve verzije-
1500 - motor Moskvičev- zbog ovog modela Aleko je izašao na loš glas.Jednostavno , motor se stalno kvario.
1600-motor Ladin- Imao sam dva komada zaredom,svaki po 4 godine (a oba sam kupio polovna). Jednostavno sam bio prezadovoljan kolima.
Za to vreme izuzetno komforan i praktičan auto.I ,pre svega IZUZETNO POUZDAN.
Nikada,ali nikada, nije pokazao ni tračak namere da se pokvari.Ćale je svoj vozio 11 godina i pri prodaji je izgledao kao nov.Jedina Alekova mana (kao i mnogim drugim vozilima pravljenim tih godina) je bila loša antikorozivna zaštita.
Inače,pre tih Alekova(:)) sam imao BMW 525 ... Mislim, nisam u Aleko prešao iz Juga pa da se oduševljavam bez veze.
Zbog svega ovoga jednostavno sam MORAO da kupim ovaj sat kada sam ga ugledao u oglasima.:)
hehe pa dobro, to jesu ispravni argumenti, iskustvo i godine vožnje
a moguće je da sam i ja malo preoštar u ocenama, mada već duži niz godina na našim putevima nema nijednog aleka jer su rashodovani
spomenuo bih i lošu boju koja bi ubrzo pobledela, pored već spomenutih mana, moskvičevog motora koji se stalno kvario i katastrofalne antikorozivne zaštite :D
Odosmo u O.T.
Aleko nije imao ''katastrofalnu antikorozivnu zaštitu'' već je jednostavno nije imao :)
Samim tim,praktični Rusi su zaključili da im i ne treba kvalitetnija boja kad će i onako (zbog rđe) auto morati da se farba svake 4 godine.;)
Tolarbo
Bendžaminu je falio par santimetara duži kardan :)
U 525 je bio motor sa šest cilindara i 2500 kubika.
Ja sam tada zbog posla putovao po celoj bivšoj Jugi a to čudo je trošilo ogromne količine benzina.
Onda sam kupio drugi motor-4 cilindra i 2000 kubika i uradio mu totalnu generalku za vrlo ozbiljne pare..
Po ugrađivanju shvatili smo da kardan treba da se produži par santimetara.
Majstori su rekli da je to izvodljivo ali da ne mogu da daju garanciju da neće pući negde u Nedođiji.
Do tada sam već 10-ak dana bio bez kola.
Zahvalio sam se na saradnji i nekako uspeo da prodajom auta povratim uloženi novac.
Onda sam kupio Aleka...
Jeste to je model 710 , tj. ministarka ( http://www.svetsatova.com/forum/f66/...se-5671-2.html ) .
Naopako, nije ovo valjda prva Amfibija koja ti se baš sviđa:cray:?