Bas sam se pitao da li ce neko postaviti temu povodom 70 godina od smrti najveceg smrtnika koji je ikada hodao Zemljom.
Bravo,Zagor.
Svaka cast za ovo.
"Mi pravimo stvari koje ljudima ne trebaju,zato proizvodjac satova ne sme da ima prejak ego"- Jean-Marc Jacot
Bravo Zagore, zaista treba odati počast ovom velikanu. Ovo si jako lepo rekao:
Uvek me impresionira šta god da pročitam o njemu, pa ako već niste preporučujem da pročitate sledeće:
Knjigu Tesline Duhovne Misterije
I ovaj intervju. (toplo preporučujem)
Ovo je poslednje što sam ja pročitao, a siguran sam da će još neko imati šta da preporuči.
Uh,u samo jednom dahu sam procitao ovaj intervju.
Onamo gde je nas limit tu pocinje njegova pamet i genijalnost.
Moram da priznam da sam se ucinio ponosnim sto je njegova omiljena knjiga i moja-"Faust".
Neverovatno je kako je uspevao da sve drzi u harmoniji i brutalnoj perfekciji.
Genije je premala rec za Nikolu Teslu.
Cim dam jos ovaj ispit odmah porucujem tu knjigu "Tesline duhovne misterije''.
Ako se nekome neizmerno divim,to je samo njemu.
Hvala za intervju.
Poslednja ispravka: Zenith (8.1.2013. u 0:56)
"Mi pravimo stvari koje ljudima ne trebaju,zato proizvodjac satova ne sme da ima prejak ego"- Jean-Marc Jacot
Na YouTube-u postoje dosta dokumentarnih filmova o njemu, većina naravno na engleskom, ima i prevedenih, a ima dosta i na ruskom, potražite.
Njegova otkrića su više nego neverovatna... Današnja televizija i radio, Tesla je još 1897. ako se ne varam patentirao bežični prenos signala, o čemu svedoči i fotografija kako na jezercetu upravlja malim brodićem sa obale... I ako su mu taj patent ukrali... Njega je više interesovalo da prenese energiju bežičnim putem. Zašta kažu da je i uspeo uspomoć čuvenog tornja "Vordenrklajf" u Njujorku koristeći njega Tesla je na daljini od 50 km upalio 50 sijalica. Ali se neko od Američkih industrijalaca našao pametan i pitao:"Kako mi to da naplatimo?" Zato danas imamo dalekovode.
Onda famozni pad komete u Tunguziji, u Sibiru početkom XX veka, a ni jedan trag nečeg stranog, i drugačijeg nije pronađen na mestu pada, opet se pominje Teslin neutronski Top, koji je navodno rasturio nakon toga.
Filadelfski eksperiment, možda ste gledali film, na početku II Sv. Rata, takođe učestvovao intenzivno u njemu dok nije uvideo da je to nemoguće što rade, i onda se povukao.
Ima ovoga još puno, pa ako vas je malo zainteresovalo, vi potražite knjige, članke, dokumentarce o njemu, iznenadićete se čime se sve bavio. Poz.
PS. A mi smo takvog "čoveka" stavili na novčanicu od 100. din.
Poslednja ispravka: Misic M. (8.1.2013. u 1:03)
Mišić M.
Zaista impresivna licnost, i sigurno najveci naucnik svih vremena!
Ruski film o tunguskoj eksploziji, koja se povezuje sa njim.(srpski prevod)
Nikola Tesla - Tunguska invazija (Kompletan film) - YouTube
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Bookmarks sajtovi