Olivier Watches
Kompanija je locirana na zapadnoj obali Amerike u Los Anđelesu. Vlasnik kompanije, Roland Oliver Tetenbaum, je počeo tako što je pravio bronzane kopče jerbo je potražnja za istim porasla u poslednje vreme.
Sada je rešio da se oproba i u dizajniranju satova (za dežurne tragače dlake u jajetu mislim samo na kućište, ne i na mehanizam).
Pošto je, trenutno, potražnja za satovima sa kućištem od bronze veća nego ranije, on je rešio da na tržište udje sa jednim takvim modelom. U pitanju je ronilački sat sa ili bez prozora za datum u tri boje cifera - crna, plava i braon (bronzana)
Po njegovim rečima, kućišta se prave u Nemačkoj.
Trenuto, ako sam dobro razumeo, postoje samo dva primerka (verovatno prototipovi) i primaju se porudžbine a prodaja će krenuti od proleća.
Specifikacija (preuzeto sa sajta)
Case: CuSn8 Marine Grade Bronze
Case Diameter: Ø 45 mm – 48mm Lug-to-lug length
Case-back: 316L stainless steel with engraved design and unique serial number
Thickness: 15.5 mm
Lug width: 24 mm
Crown: 8mm x 4mm Signed stainless steel screw-down crown.
Crystal: Sapphire – 4 mm thick – AR coated inside
Water resistance: 500m / 50atm / 1650ft
Automatic Helium Escape Valve @ 9 o’clock position
Lume: Multi-layer Swiss SuperLuminova C3 application on dial, hands and bezel marker 120 Click uni-directional bezel
Bezel 1: Solid bronze 120 click bezel with engraved markers and lumed 12 marker
Bezel 2: Solid bronze 120 click bezel with black engraved inlay, white markers and lumed 12 marker
[Both bezels are included and are user replaceable]
Strap: 24mm Rubber diving strap
Kao što piše, uz sat dolaze i dva bezela, jedan bronzani i jedan crni, pa ko šta voli nek izvoli
Mehanizam će biti ETA 2824-1 ili Miyota 8215 (razlika u ceni 200$)
Iskreno, meni se veoma sviđa kako je ovaj ronilački sat urađen - oblik i materijal korišćen za kućišta, veličina kazaljki, otvor za datum. Čak, od većine nezavisnih kompanija ovaj mi deluje kao najoriginalniji i najprivlačniji. Po meni, čovek je napravio pravi pogodak sa dizajnom ovog sata.
Bookmarks sajtovi