20Likes
-
4
Post By Milos G.
-
2
Post By Milos G.
-
1
Post By milek
-
1
Post By Milos G.
-
4
Post By StariAS
-
1
Post By eee
-
7
Post By jure17
-
Istaknuti član
- Reputacioni uticaj
- 26
Nove Amfibije
https://www.instagram.com/p/CWu2jxcr...um=share_sheet
Meranom je predstavio nove Vostok Amfibije A67 sa Seiko NH 35 mehanizmom, safirnim staklom, Super luminovom i sendvic ciferom. Modifikovan je i logo Vostoka.
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 8
Re: Nove Amfibije
Interesantno. Da li je i koliko Vostokov 2416 inferioran u odnosu na Seikov NH35?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
Istaknuti član
- Reputacioni uticaj
- 26
Pa gledaj, svakako je bolji ali nije u tome stvar. Jedna od drazi kod Amfibija je i taj in house mehanizam. Ja sam licno imao samo jednu zamerku, menjanje datuma. Zbog toga sam i zazalio sto nisam uzeo model bez datuma.
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 8
Interesovalo me samo sa horološkog stanovišta, svakako dajem prednost in house mehanizmu. Što se tiče datuma, uopšte ga ne podešavam kad nosim svoju Amfibiju, ionako je previše sitan.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
Istaknuti član
- Reputacioni uticaj
- 26
Bolji je. NH 35 ima hacking, takodje ima mogucnost rucnog navijanja, brzu promenu datuma, bolji je sto se tice tacnosti, svakako bolja kontrola kvaliteta a i sama zavrsna obrada.
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 15
Lično smatram da satove koje radi Dmitri Bujalov nisu Vostok satovi, niti se mogu naći u prodaji na https://online.vostokinc.com/.
Predlog svima koji hoće da kupe Vostok satove jeftinije, direktno i bez ugradnje Meranom-a je upravo preko linka koji sam u prethodnom redu naveo.
-
-
Da budem iskren, mene je ovo zbunilo i iznenadilo.
Dimitri Bujalov koji (koliko mi je poznato) ima na raspolaganju sve potrebno da napravi reizdanje Amfibije 1967, napravi hommage Amfibije 1967 s japanskim mehanizmom!?
Možda (ali samo možda) mogu shvatiti zašto je Julian Kampmann napravio Strelu s kineskim mehanizmom, ali za ovo ne vidim razloga.
Vostok 2415/2416 kao mehanizam ima svoje prednosti i mane, ali ne koristiti in house mehanizam koji uz to i "pripada" ovom satu? Jedina prava mana vostokovih mehanizama je po meni nedovoljna kontrola kvalitete, tj. završna kontrola, a to je Bujalov mogao lako riješiti.
Naravno sve ovo je samo moje osobno mišljenje, tj. mišljenje pomalo zadrtog ljubitelja i kolekcionara sovjetskih/ruskih satova...
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi