Prvo želim sve da vas pozdravim. Ovo mi je prvi post na ovom zaista sjajnom forumu.
E sad zašto temu postavljam baš u odeljak za ruske satove. Razlog je taj što sam preturao po starim kutijama na tavanu i našao 5 satova za koje mislim da su ruski. Možda i grešim jer moje znanje o satovima se svodi na umeće gledanja na sat i to je od prilike to.
E sad bih zamolio vas koji se razumete u materiju da mi i odgonetnete kakvi su ovo satovi, koliko su kvalitetni, da li su možda (ne daj Bože) kopije, koliko su vredni? Ovde samo želim da istaknem da me vrednost ne interesuje zbog neke prodaje ili slično, već samo želim da znam šta imam. A sat ne bih nikada prodao.
Pa da krenemo redom:
1. Džepni sat. Diamant. 18 rubina sa lovačkim motivima. Od oznaka još samo ima "made in ussr"
2. Džepni sat. Raketa sa datumom. Neispravan...koliko sam video kad sam ga otvorio izgleda da mu je pukla opruga za navijanje.
3. Ručni sat. Aretta. 17 rubina (za ovaj nisam siguran da li je ruski sat) na sebi ima još oznaku "ancre 17 rubis" i "ultra-thin". Takodje na krunici za navijanje ima natpis ARETTA. Kao i na poledjini, ali na poledjini još piše i "fond acier inoxydable 66519" - Takodje ne radi. Ne znam zašto
4. Ženski ručni sat. чайка. 17 каменЯ. Mislim da je pozlata ili je možda i zlato . Na poledjini ima oznaku "355780"
5. I poslednji. Još jedan ženski ručni sat. Slava. 17 jewels. Od oznaka ima još samo "made in ussr"- Ni on nažalost ne radi, ali za njega mislim da je samo prenavijen.
Slike su loše jer su slikane telefonom. Nadam se da vidite nešto.
Pozdrav
Bookmarks sajtovi