Pozdrav svima !
Moram prvo pohvaliti forum koji ima toliko informacija da cak i neko ko nikad nije bio preterano zainteresovan za satove ( poput mene recimo) , pocne cesto navracati i citati topike. Vec duze vreme tragam za mestom gde mogu potraziti pomoc oko jednog sata. Rec je o malo vecem dzepnom satu , koji je dobio moj deda od nekog francuskog grofa ( makar su mi tako pricali ) , koji dugi niz godina stoji upakovan u jednu maramicu i trune po kuci.. Sat je fenomenalne izrade i srce me boli sto nije odrzavan kako valja , jer je nahvatao mnogo patine. Moj otac je pre 10 godina odneo kod prijatelja ( dijabole ) casovnicara kako bi ga on ocistio i namestio skazaljkicu koja je otpala. Taj isti casovnicar je tu originalnu kazaljku bacio i umesto nje udenuo SPAJALICU ! a sat mu je pritom i ispao.
Kako god bilo , greska se ne moze ( ili moze ispraviti ? ) sto se tice kazaljke... dok za keramickom poglogom mogu samo da placem... Mene konkretno interesuje da li neko zna , ko bi mogao biti proizvodjac, ili gde je sat napravljen jer mislim da ako mi neko ovde ne pomogne onda mi stvarno nema pomoci.. na satu nema nikakvih natpisa, cak ni na mehanizmu, sto me dovodi do zakljucka, a uzmemo poreklo iz price, da je sat namenski rucno pravljen.. jednino sto ma ugravirano je 38799 sto mene dovodi do zakljucka da je godina proizvodnje 3.8.1799 ... jer da je broj modela ili serijski broj, imao bi i proizvodjaca.
Takodje bih voleo da znam gde bi mogo da ga odnesem na servis, sta dalje raditi, i naravno da li to vredi uopste..
Svaka pomoc je i vise nego dobro dosla...
Hvala unapred
Bookmarks sajtovi