Pozdrav za sve ljubitelje i poznavaoce džepnih satova.
Bio bih veoma zahvalan ukoliko bi neko mogao nešto više da mi kaže o dotičnom satu. U pitanju je Perfection W&D, model No je 5345 odnosno 17445 (nisam siguran koji je od ta dva). Iznad toga piše DEPOSE BREVET, a za serijski broj sata ja mislim da je 196622 (pošto se pojavljuje 2 puta ugravirano). Sat se nalazi u prilično lošem vizuelnom stanju ali mehanizam posle navijanja tačno radi (mada je i njemu verovatno potrebno čišćenje). Poseduje i kratki lanac (za koji mislim da nije originalan) sa metalnim "grbom" i latinskim rečima. Sve sam detaljno slikao i nadam se da se dovoljno dobro vidi kako bi se pravilno identifikovao. Boja kućišta je nešto između plave i zelene (neznam koliko se to vidi sa slika).
Sat je pripadao mome dedi (kojeg nikada nisam ni upoznao) i predpostavljam da je star barem 70-80 godina a stajao je nekorišćen barem 30. Pošto ne pripada porodičnom nasleđu interesuje me i dali ga vredi "restaurirati" i prodati ili prodati u ovakvom stanju. U slučaju da nema vrednost interesuje me i koliko bi koštala njegova reparacija i čišćenje pošto predpostavljam da nije potrebna nikakva ozbiljna opravka (pošto sat radi). Hvala svima unapred na informacijama. Pozdrav
Bookmarks sajtovi