postovani,
po prvi put pisem na jednom forumu uopste a u satove se ne razumem uopste medjutim sam malo trazio po netu pa mislim da bih ovde mogao pronaci odgovor na pitanja oko jednog, za mene jako vaznog, dzepnog sata marke omega.
sat sam dobio od majke koja ga je dobila od njenog pokojnog oca koji je ziveo i radio u svajcarskoj i isti kupio negde pre oko 30 i vise godina (po recima moje majke, kao i to da je na isti bio ponosan i smatrao ga za dragocenost jer je za to vreme bio skupo placen).
sto se samog sata tice on je one lepe boje belog zlata bez ikakvih vidljivih ostecenja sto na staklu sto na kucistu i lancu. ko zna kada je navijan poslednji put i ja sam ga navio sada i radi kao sto kazu svajcarski sat, besprekorno. kada sam otvorio poklopac ja sam se zadivio koliko je mehanizam unutra lep i ocuvan, ono sto se vidi sve je sjajno i kao da je sada proizveden. takodje ima i jako lep lanac i originalnu crvenu omeginu kutiju sa belim satenom unutra.
sto se tice oznaka, na poklopcu sa spoljasne strane nema nikakvih brojeva, slova itd, sa unutrasnje strane poklopca ima ugraviran truoglic (i u njemu grcko slovo omega i ispod njega napisano OMEGA WATCH CO.), ispod toga pise FAB. SWISSE SWISS MADE, ispod toga je broj 121.1726 a ispod broja mali znak kao satic koji pokazuje 15h.
na unutrasnjosti sata (delu na koji ide poklopac oko zupcanika) je ugraviran broj 292 49 068 (sa tim sto nisam siguran za posledjne dve cifre jer je jako jako sitno a nisam uspeo ni sa lupom da vidim lepo). na zasebnom delu takodje na unutrasnjosti sata je ugravirano opet grcko slovo omega i ispod njega broj 850 i ispod toga OMEGA WATCH CO SWISS dok je ispod toga ugravirano malo sitno SEVENTEEN 17 JEWELS.
zanima me da mi neko pojasni kako da ga cuvam, gde da ga odnesem u beogradu da ga neko pregleda da li treba nesto da se podmazuje, menja ili cisti ili nesto tome slicno, takodje me zanima koja mu je cena trenutno (ne bih ga prodavao, nego me cisto zanima).
pokusacu da objavim slike sata a takodje su dobrodosli svi vasi komentari, saveti ili sta god vi mislili da ja treba da znam o ovom satu jer napominjem jos jednom ja sam totoalni laik pa se izvinjavam ako sam vam dao pogresne ili nepotpune ili manje bitne podatke o satu.
hvala vam puno na vasem vremenu i nadam se da ce mi neko pomoci. zelim vam svima sve najbolje,
ivan.
Bookmarks sajtovi