da li mi neko moze reci, cije mehanizme u svoje satove ugradjuje Ulysse Nardin? I kakvog su oni kvaliteta? Konkretno me interesuje jedan vrlo elegantni model: Michelangelo Big Date.
Hvala unapred
da li mi neko moze reci, cije mehanizme u svoje satove ugradjuje Ulysse Nardin? I kakvog su oni kvaliteta? Konkretno me interesuje jedan vrlo elegantni model: Michelangelo Big Date.
Hvala unapred
Švicarska kompanija koja ugradjuje svoje mehanizme. Sat za koji se ti raspitujes košta od 4000 do 5000 $, bar sam tako vidio na pojedinim stranicama.
http://www.ulysse-nardin.com/movedet...Display=10000D
tu se nalazi specifikacija i poneka slika mehanizma koji se ugradjuje u model za koji se ti raspitujes. A na njihovoj oficijelnoj stranici mozes pronaci sve ostalo sto te interesuje.
Nadam se da sam ti pomogao. Lijep pozdrav
Zanimaju me samo takve pobjede koje nisu nečiji porazi...
UN-22 koji se nalazi u ovom satu i jeste i nije njihov mehanizam. U suštini, u pitanju je ETA 2892-a2 koji je do te mere modifikovan da se može slobodno reći da je u pitanju in-house mehanizam. UN je dodao još 72 unikatna dela, dizajnirana i napravljena od strane UN stručnjaka dok je dobar deo delova samog ETA 2892-a2 ebauche naknadno obrađen. UN je dodao svoje komplikacije, kao što je njihov patentirani Big Date mehanizam i sistem za pomeranje kazaljke sata koji se koristi u GMT Big Date modelu.
Poređenje standardnog ETA 2892-a2 mehanizma (gore) i UN-22 mehanizma (dole)
U svakom slučaju, u pitanju su vrhunski mehanizmi koje se nalaze u vrhunskim satovima.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Hvala vam svima na odvogorima. Pa stvarno, vise ne mogu da verujem, skoro svi proizvodjaci ugradjuju ETA-ine mehanizme. Ispada da samo dve ili tri firme ne ugradjuju ETA menizme.. Svarno sam se ipak razocarao sada i u Ulysse Nardin, mislio sam da bar oni imaju svoje mehanizme, a sat kosta 4500e.
U pravu si da mnogi poznati proizvođači satova nemaju in-house mehanizme koje su u potpunosti sami razvili. To je privilegija onih najboljih u svetu časovničarstva. Međutim, mnogi koji uzimaju ETA (ebauche) naknadno dorađuju mehanizam gotovo u celosti nadograđujući ga i svojim komplikacijama. To praktikuju i Rolex, spomenuti Ulysse Nardin, Frank Muller, Minerva pa čak i čuveni IWC i mnoge druge kompanije. Samo zato što je uzeta osnova već proverenog mehanizma i na osnovu nje projektovan ostatak mehanizma ne znači da je to loša stvar i da taj mehanizam ne opravdava cenu ili reputaciju koju ima.
Kao što rekoh, UN-22 jeste i nije in-house mehanizam. Osnova, sam kostur mehanizma pripada ETA 2892 (a čak i ona je dodatno obrađena) a sve ostalo je delo majstora UN-a!
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
I meni ovo nije jasno da tako stari proizvodjaci satova koriste ETA mehanizme. U pravu je Dragon da je to samo baza, ali recimo Ulysse Nardin je postojao kada od ETE nije postojalo ni E. Ali sve to govori da je i u svajcarskim manufakturama odavno doslo do hiperprodukcije, bar kada se govori o jeftinijim modelima. A ne smem ni da pomislim koliko ETA proizvede mehanizma godisnje. Bas bi voleo da neko dodje do te informacije i podeli je sa nama.
Usput, zar Ulysse Nardin nije visi rang od cuvenog IWC-a?
Bookmarks sajtovi