Ajde ko zna neki dobar vic ...

šetala Fata Bašćaršijom dvoje djece. Jedan sin 15 godina, a jedan 6. Fata, ono fakat ružna, bez zuba, sisa i... Srete je Mujo, pa kada ju vidje, dobro je ogleda, pa upita. Jeli Fato jesu li ti to blizanci. Ljutita Fata, odgovori: Šta je tebi bolan Mujo, pa vidiš da je razlika med djecom 10 godina. A Mujo će, neznam, ono mislim, pa tko bi te takvu dvaput.

U jednoj pošti radnici na sortiranju pošiljaka pronađu pismo nekog dječaka upućeno Djedu Mrazu. Dragi djede u novoj godini želim kapu, šal i rukavice, tako da se mogu igrati sa ostalom djecom.
Poštari se sažale nad dječakom. Skupe nešto svog novca dovoljno za kapu i šal, pa pošalju dječaku. Idućih dana dječak posla drugo pismo.
Dragi djede, hvala ti na kapi i šalu, ali oni lopovi u pošti, ukrali mi rukavice.

- Ćero, evo ti 2.000 dinara za puder.
- Ali tata, on košta samo 800 !
- Neka srećo tatina, da imaš i za lopatu...

-Alo, Fato gdje si?
-Evo me u Mostaru na Savi, nisam ti prije mogla odgovoriti.
-Otkud Sava u Mostaru?
-Ne znam Mujo...al' evo ti Save pa ga pitaj.

Last edited by a moderator:
Stari deda osamdesetogodišnjak, sjedi uz vatru i puši lulu. U sobu uđe baba. Sjeti se stari mladih dana, pa pozove babu da mu malo sjedne u krilo. Baba sjedne, pa sjedi neko vrijeme. Stari polako odbija dimove lule. U jednom trenu iz lule ispadne žeravica i opeče babu po ruci. Baba skoči i viknu: bogami ti mene ožeže, stari.
A i ja mislim, odgovori stari.

Pozva Mujo Hasu na piće, te mu se pohvali kako je Fata dobila posao i da sada lijepo žive.
A što radi upita ga Haso?
Neznam, samo veli da se sada zove prostitutka.
Bolan Mujo, znaš li ti kakav je to poso.
Jok vala ne priča ona meni ništa. Samo juče reče, kada je malo veća gužva pozovem Hasinu ženu da mi pomogne.

Poslao Mujo Fatu u Njemačku da nađe kakav posao. Ode Fata, nađe posao u javnoj kući. Svaki tjedan pošalje Muji hrpu para.
Jednoga dana Mujo odluči da ode do Fate, vidjetti kako se snašla. Pronađe Fatu u krevetu sa jednom mušterijom.
Što je to , bolan Fato. Fata mu rreče. To su oni euri koje ti i djeca trošite.
E Fato, onda pokri čovjeka da se ne prehladi.

Putnici u avionu su već sjedili na svojim mjestima kad je ušao prvi pilot, Mujo, s crnim naočarama na očima, čvrsto držeći povodac svog psa vodiča za slijepce… Pas ga je odveo u kabinu… Putnici su se začuđeno gledali, ali su i dalje mirno sjedili na svojim mjestima… Ubrzo nakon toga uđe drugi pilot, Suljo, takođe sa crnim naočarama na očima, pipajući svojim bijelim štapom po avionu i ode prema pilotskoj kabini… Putnici zbunjeno sjede na svojim mjestima kao prikovani… Ubrzo se upališe motori i avion počne rulati po pisti… Putnici su prestrašeni, avion divlja po stazi, oni do prozora ugledaše močvare koje počinju tamo gde pista završava i čvrsto se uhvatiše za svoja sedišta… Avion se sve više približava močvarama i putnici su sve više uplašeni… Kada je avion stigao blizu kraja piste i močvara se opasno približila, zavlada panika i svi počeše vrištati… U zadnjem trenutku avion se podiže s piste i uspješno poleti… U pilotskoj kabini:
″J*bo te Suljo… jednom će putnici početi kasno vrištati i svi ćemo otići u pi*du mater*nu.

Kupi Mujo najnovijeg Ferrarija, vozika se okolo i sretne Hasu. Pokupi Hasu i pravac na autoput. Voze se oni, kad Haso primjeti biciklistu kako lagano pegla po zutoj traci. I odmah Muji : Mujo, Mujo, daj ga rascepi koliko ide u prvoj pokraj njega da se usere ! I nista, Mujo ko Mujo, prva i gas pokraj bicikliste...Prolete sa stotkom, kad ono nakon par sekundi biciklista proleti kao metak pokraj njih. Ni Muji ni Hasi nista jasno, kad ga odluci Mujo u drugoj proletit koliko ide. I 150 pokraj bicikliste, kad opet ovaj pokraj njih proleti za par sekundi. I tako treca, cetvrta, peta i sesta 300 km/h i biciklista opet ispred. I voze se oni jos tako par kilometara, kad vide biciklistu naslonjen na pocetku tunela, uzdise, samo sto ne krepa. Stanu oni pokraj njega i pita ga Mujo : Pa reci bolan, sta si ti raketu progutao ? Biciklist : Ma nije to, svaki put kad proletis pokraj mene, zapne mi treger za retrovizor.

Mujo na kvizu odgovara na pitanje za 100.000 kuna
Pitanje glasi: Koji je glavni grad Hrvatske:
a) Knin b) Zagreb c) Sisak d) Split
Mujo se misli i misli te na kraju kaže:
- Ja bih ipak pozvao pomoć, iskoristio bih džokera 'pozovi prijatelja', pa bi pozvao svog jarana Hasu.
- Uredu, pozvat ćemo vašeg prijatelja Hasu. – odgovara voditelj.
- Halo, Haso? Ovde voditelj kviza Milijunaš. Vaš prijatelj je zapeo na jednom pitanju pa izvolite, imate 30 sekundi.
- Zdravo Mujo, šta ima? upita Haso. Kako su ti Fata i dijeca, imali šta novo?
I tako, teče priča dok ne istekne 30 sekundi, sirena se oglasi, a Mujo ga ne upita koji je glavni grad Hrvatske.
- Pa dobro Mujo, zašto niste pitali svog prijatelja Hasu za odgovor? – začuđeno će voditelj
- Ma šta ću ga pitat, znam da je Zagreb, nego nisam čuo Hasu još od kako je otišao u Australiju

Zelite li redovan sex?
- Onda probajte sa stambenim kreditom u bilo kojoj banci!

Neko zvoni na vratima:
- Dobar dan, mi smo Jehovini svedoci hteli smo...
- Dobar dan, ovo je moj rotvajler Maks.
- Maks! Pozdravi gospodu...

Fata i Mujo su živjeli u zgradi stan do stana, a jedne večeri Fata pokuca na Mujina vrata.
Mujo otvori, a Fata utegnuta u mini suknji, dekoltirana majica, crne čarape, štikle.
Fata se nasmiješi i reče:
- Mujo, danas se osjećam nekako razvratno...
Samo bih pila, plesala i vatreno vodila ljubav do zore. Jesi li zauzet večeras?
Mujo proguta knedlu i jedva uspije promucati:
- Neeee...!
Fata se nasmije i upita:
- Onda ti sigurno neće biti problem da pričuvas mog psa dok se ne vratim?

- Izvinite...izvinite, gosn Cigo!
Mi smo novinari, a došli smo da ispitamo da li ovde
kod vas u Kruševcu ima rasizma?
- Ima, ima kako nema...
- Rasizme!...Rasizmeee, breeeee, ostavi bre tu šahtu...
- Dodji , oće gospodža da popriča sa tobom!

Porodila se Fata i dođe kući. Gleda Mujo, mali žut, kosook...
- Je li Fato, što ovaj mali liči na Japanca?
- Znaš Mujo, ja nisam imala mleka, pa ga dojila jedna Japanka. Zato...
Ode Mujo kod matere i pita, da li je moguće da mali liči na Japanca od japankinog mleka?
Reče mu mater:
- E moj Mujo, ja sam ti imala isti problem kad si se ti rodio...
- Zato ti ličiš na tele!

AFORIZAM NEDELJE
- Na našu veliku žalost kasno smo spoznali da je vlast odlučina da povede računa o higijeni naroda, pa će sada da mu uzme i ono malo crno ispod noktiju.

Kako na filoloskom u Crnoj Gori objasnjavaju superlativ?
Lijep-lijepsi-a vidji mene :)))

Dolazi crnogorac u kafic i narucuje kod konobarice:mala donijet ces mi jednu kafu jaku ka sto sam ja i lijepu ka sto si ti!
Donosi mu konobarica kafu,on je srkne i kaze: A mala da se nisi ti to malo precjenila :))

Zasto oznaka motora TOMOS APN 6?
Automatsko paljenje nogom sest puta

Ciga se dere:
- Ženooo gde je prašina sa televizora?
- Šta će ti prašina?
- Pa tamo sam zapisao neke važne brojevee

Zove Ciga radio da naruči pesmu i kaže ako može od Džej-Nina
Niko ne zna koja je pesma u pitanju pa ga pitaju da otpeva da im pomogne da nađu
A Ciga: nina istok nina zapaaad

Back