Je l realno da niko ne uzima satove na
Aliju?
Prošle godine uzeh jednog automatika - Tandorio - 36mm.
Otkrih ih preko proste pretrage na Aliju za mehaničkim satovima, i odmah među povoljnijima izbija
Tandorio marka sa svojom živopisnom ponudom kućišta, cifera, kazaljki, krunica, mehanizama... Na Youtube-u otkrih da ih hvale redom recenzenti tj. uglavnom je sva preporuka da se uzmu za te novce jer se dobija za malo - nešto lepo. I posle tog net istražiteljskog koraka sumnje u sve i čitanja i gledanja iskustava drugih hrabrijih kupaca - odlučih se za klik na kupovinu, samo sam trebao odabrati model tako naprženo obrađen za kupovinu i odabrah cifer Tafani blu, bez datuma, sa neštampanim indeksima već su jelte izdignuti/aplicirani pa mi se to kao posebno nešto svidelo u moru modela koji su mi se isto svideli.
Već merkam i drugi Tandorio sat, samo da bude Miyota u unutra da kao nešto promenim jer je u ovome sad kojeg imam po deskripciji NH35 Seiko, nemam pojma koliko je sve to tačno i kako tačno funkcioniše ta kineska industrija ali ja nisam razočaran kupovinom, već naprotiv.
Drug je isto naručio Tandorija, drugi model (Identity crisis), ali njemu je naplaćena carina dok sam ja prošao bez ikakvog harača, pa treba imati i to u vidu nažalost.
Jedine dve stvari koje sada mogu reći o satu su sledeće stvari....
1. Kasni između 9-15 sekundi dnevno.
2. Krunica. Ne mi se sviđa. Trebao sam izabrati ''onion'' kitanjastu predimenzioniranu krunicu da stave na sat koji šalju, jer, ovo kućište i ova manja krunica mi prebiju prste dok otvaram istu, i jednostavno se ne jašu nekako lepo zbog lošeg pristupa koji pretpostavljam da nema ona jelte pominjana veća krunica...