BORBENI AVIONI-kolekcija

Ne znam da li su helikopteri išli uz časopis ali hteo sam da postavim nekoliko fotografija jednog od najboljih helikoptera ikada napravljenih. U pitanju je čuveni MI-24, Nato oznaka Hind. U pitanju je teško naoružani, odlično oklopljeni, višenamenski, u velikom obimu izvožen, borbeno-transportni helikopter koji je proizvođen decenijama u velikom broju podvarijanti i koji je učestvovao u raznoraznim konfliktima . Čak i mi imamo dva komada koji su koliko znam trenutno prizemljeni. Više podataka o ovom helikopteru sa lakoćom možete pronaći na netu. Ono što je mene navelo da uopšte napišem nešto o njemu jeste nekoliko interesantnih fotografija. U pitanju su modeli koji su oslikani za potreba aviomitinga. Model sa oslikanim orlom čini mi se pripada mađarskom vojnom vazduhoplovstvu i zaista fantastično izgleda. Naravno ima tu još nekoliko modela.
2 mil-mi-24-7975-800x600.jpg3 a3152875-134-hungarian-eagle-helicopter_mi-24-hind.jpg4.jpg5.jpg56130_76699872_mi24vp-1.jpgCzechMilMi24tiger2004-1.jpghindnoseartright.jpgHUNGARYAF_MIL-MI-24_714_003.JPG-for-web-large.jpgindex.jpegmi24.jpgmi-24-1.jpgMi-24cs03.jpg

Ako ne nadjete na trafikama,sigurno ce dobiti u Delta City-ju u onoj prodavnicici iznad Telenora na prvom spratu,ja cu tamo da idem,a i za ljubitelje nozeva (Rujo) ima lepih Victorinox,po normalnoj ceni,odmah pored te prodavnice je stand,malo je OT,izvinjavam se:)

U pretprošlu nedelju (16.6.) leteo je jedan Galeb G2 iz akro grupe Stars . Koliko sam primetio u zadnje vreme slabo lete, tako da je ovo bilo iznenađenje. Pravio je razne figure, ispuštao beli dim ( nije sa zapalio mislim na onaj dim efekta radi :D ), leteo je poprilično nisko. U svakom slučaju uživanje. S obzirom da je bio samo jedan ne verujem da je uvežbavanje nekog programa. Zna li neko šta se dešava sa tom akro grupom? Lete li ?
Par fotki sa neta.
20396118.jpgcenej-aerodrom-soko-g2-galeb-aerobatic-team-stars.jpgcenej-aerodrom-soko-g2-galeb-aerobatic-team-stars_10.jpgcenej-aerodrom-soko-g2-galeb-aerobatic-team-stars_11.jpgp3230673.jpg1b5.jpeg18_g2_stars_cenej_10_maj_2008_02_resize_1.jpg18_g2_stars_cenej_10_maj_2008_03_resize_1.jpgAG Stars G4 - 1.jpgcenej-aerodrom-soko-g2-galeb-aerobatic-team-stars_9.jpgg2_stars_1_pr.jpgoriginal.jpgstars-galeb-21.jpgt31225473538-planes.jpg

Na kioscima su se pojavile 2 verzije, ruska i nemacka...obisao sam ceo grad i samo je nemacka verzija stigla kod nas, pa sam nju i uzeo.
Ali, prosto nisam mogao da izdrzim da ne nabavim i verziju sa ruskim oznakama pa sam je porucio sa sajta za maketare i danas-sutra mi stize...ipak je rus srcu drazi!

Ja sam se juce dvoumio izmedju casopisa satovi i mig-a i kupio sam satove,ali ovih dana cu morati i migonju.

Pre mesec dana startovale su jos 2 kolekcije:
Helikopteri & Vatrogasna vozila
Helikopteri su mnogo bolje i kvalitetnije uradjeni od aviona...evo kako izgledaju prva 2 modela:

Attachments

• Heli 1.jpg
    Heli 1.jpg
    119.6 KB · Views: 507
  • Heli 2.jpg
    Heli 2.jpg
    175.6 KB · Views: 638
Vrlo interesantan feljton o avionu koji je razvijan za potrebe JNA a koji nažalost nikada nije ugledao svetlost dana. Ujedno feljton govori i o poprilično zavidnom nivou tehnološke razvijenosti Jugoslavije (posebno aero-industrije), obzirom da je tokom 80-tih rad na borbenom avionu četvrte generacije za mnoge zemlje bio misaona imenica. Feljton izlazi i u okviru štampanog izdanja i dosada su objavljena tri dela.
Nadzvučni lovac iz Žarkova | Ostali članci | Novosti.rs
Kupovina znanja iz celog sveta | Ostali članci | Novosti.rs
Krštenje uz viski i rakiju | Ostali članci | Novosti.rs

Back