Igore, tesko da ces u Bg naci bilo kakvu metalnu "leptir" narukvicu, kako zovu te koje imaju polukruzni zavrsetak. Mene su uputili kod... hm... nema sanse da se setim kako se zove radnjica, da li Matijasevic, Matkovic, nesto na M u svakom slucaju, a nalazi se na Terazijama, u pasazu koji izlazi na Cumicevo. U istom pasazu je i zlatara Gojkovic, kao orijentir. Na vise mesta rekli su mi da tamo ima najveci izbor narukvica, i zaista ima. Medjutim, iz nekog razloga, kad cuju za tu "leptir" narukvicu, svi odmahnu glavom i kazu 'aaa, pa neceto to naci'. Doduse, ja sam trazio za zenski sat, od 16 mm, ali koliko se secam imao je jednu siru, za muski sat, sa takvim zakrivljenim krajem, pa mozes da svratis i pitas.
Kad si vec tamo, mozes da odes i do radnje u Cumicevom koja prodaje Casio satove (u prizemlju) jer i tamo imaju dosta tih metalnih narukvica, doduse sa ravnim krajem. Mada, mislim da je watchmag u pravu, to nece bas lepo izgledati.
A pogledaj i ovde, ili na nekom slicnom sajtu, mozda moze da se naruci?
http://www.ofrei.com/page_94.html
Samo da dodam epilog u vezi s mojom potragom.

Dakle, trazio sam brezletnu za zenski Hamilton, 16mm, leptir. Ovi nasi muceni uvoznici ocigledno nemaju pojma koji je sat u pitanju, pa su rekli da ne znaju da li moze da se naruci, pa onda da mozda moze, pa onda da im treba dve nedelje da pitaju da li moze (?!?!), pa da racunamo da Hamiltonu treba isto toliko da odgovori, pa onda dok to stigne... pa, negde u martu ce MOZDA moci da isporuce (pitao sam pocetkom januara). Digao sam ruke od njih i probao da nadjem neku 'neoriginalnu', ali bezuspesno, kao sto se vidi iz gornjeg teksta

. Onda sam zamolio jednu rodjaku koja je putovala u Svajcarsku da vidi tamo. I sad najbolji deo - za originalnu narukvicu u zemlji porekla trazili su tricavih 180 EUR!!! Posle cenjkanja bili su spremni da spuste na 120, ali cu pre za te novce da kupim zeni jos jedan sat nego samo narukvicu.

Eto, mozda nekom pomogne da se psihicki spremi kad krene u potragu za narukvicom.