Bulova satovi - Mišljenje

Vec sam naveo da mi se sat svidja i mislim da je za te pare solidna kupovina.

U slicnom rangu cena mozda mozas da nadjes jos po neki Citizen (u sustini ista kuca), recimo model Meccanico:
Citizen Meccanico 1.jpg
ili ovaj model, koji ima identican raspored sa "tvojom" Bulovom ali i safirno staklo:
NP1000-04E_MED.jpg

ili neki Seiko (mada ce takvi vec preci 300$), recimo ovaj, koji je skoro kupio clan 23jewels:
SRP115J.jpg

Ja mislim da neces pogresiti sa konkretnom Bulovom. Ostalo je vec naveo eee ;).

EDIT: Samo mala ispravka - vidim da se, recimo u CreationWatches.com, ovaj Seiko prodaje za 199$ sto ga cini izuzetnom ponudom. Doduse - mislim da je mehamizam 4S35 iz Seika nesto losiji od odgovarajuceg Miyotinog. Cini mi se da i u ovoj Bulovi kuca isti, sjajni, Miyota 4166 koji krasi i predlozene Citizene.

Last edited:
I meni ovaj model lepo izgleda, bas me interesuje kako ce leci na ruku, ali verujem da ces biti bas zadovoljan. Cekamo slike.

milicekg, dobrodosla na Forum! :)
Izabrala si prelep sat, ako mene pitas, i nikako neces pogresiti ako se za njega odlucis! To sto kod nas nema ovlascenog servisa, ne treba da te brine - ionako ih ovde vecina nas izbegava, nazalost. Ako prelistas malo forum, videces da se mnogi od tih servisa nisu bas proslavili. A u ovoj Bulovi je Miyotin mehanizam koji zna da servisira svaki casovnicar i, sto je takodje vazno, za koji je vrlo lako naci delove, tako da mislim da mozes da budes potpuno mirna i spokojna sto se servisiranja tice.

Jos bih ti predlozio da pogledas i ove satove:

FASHIONABLE AUTOMATIC | ORIENT WATCH

Pre neki dan je Shmizla negde okacila ovu, novu kolekciju za dame, i ja moram da priznam da mi se toliko dopala da sad meracim kojim od njih da iznenadim svoju gospodju... ;)

Hvala na dobrodoslici i na savetu :D Dopali su mi se i Orient satovi, gde se oni mogu naci ili kako poruciti? Imam jos mesec dana da se odlucim, ali mislim da ce na kraju biti Bulova, kupio me je na prvi pogled :)

Pozdrav ljudi,
Jel neko imao priliku da vidi ovaj sat uzivo
Bulova Precisionist - 96B132
Sto ga vise gledam, to mi se vise svidja (a preporucivali su mi kolege sa foruma upravo ovaj sat i ja sam kategoricki odbio )
Plasim se samo da nije prevelik, bukvalno da mi proguta ruku. Precnik oko zgloba ruke mi je 19cm.

Odlican sat, imao sam priliku da ga vidim uzivo, imogu ti reci da je pravo uzivanje videti kako sekundara "klizi".
evo ti jedan video sa neta, cisto da vidis

Ne znam sta da ti kazem, odprilike je isti kao citizen skyhawk.
To sve zavisi od tebe. Bilo bi dobro da mozes da ga proobas negde, mada nisam siguran da li ga ima kod nas.

Citizen ima za milimetar manji precnik od bulove i za milimetar je tanji.
Ja sam ti citizen dao za primer, pogledaj bilo koji sat koji ima slicne dimenzijei.

Dobro dosao na forum
Ne vidim zbog cega bi ta Bulova bila replika.
Unutra je najverovatnije Miyota, a sat kosta 150$, to je realna cena.

Hvala na dobrodoslici kao i na brzom odgovoru.
Pitao sam za cijenu jer je sat snizen sa 500 na 150$.Na istom sajtu kod drugog prodavca isti sat kosta oko 350-400$.
Cak na nekim Engleskim sajtovima kosta i po 300-350 funti.Laik sam po pitanju satova i vidio sam ne bas dobre komentare za
Miyota Automatik mehanizme na ovom sajtu.Da li je stvarno toliko "jadan" mehanizam,volio bih da mi pojasnite pouzdanost istog i da li je isplati kupit ovaj sat?
Takodje pitanje za drugi sat...

Sto se cene tice, ona je tolika.Evo ti pouzdan sajt, sa koga je dosta clanova kupovalo, izmedju ostalih i ja.
Bulova Mechanical Automatic Mens Watch 96A123
koliko vidis cena je ista. To sto oni stave neku veliku cenu, pa onda kao daju sat na snizenuu, je fora.
Iskreno ne bih se slozio da je Miyota los mehanizam, mozda nije najbolji, ali los sigurno nije.

Rus_PA hvala puno na korisnim informacijama!
Ukoliko imate jos korisnih informacija i sugestija za pogledati napisite,naravno vazi i za ostale.
U medjuvremenu pretrazicu sajt da vidim ima li jos neki zanimljivi automatik.(eventualno kvarc)

Rus_PA imam par pitanja.
Na predlozenom sajtu nasao sam dva interesantna modela:
Bulova Marine Star Black Dial Stainless Steel Mens Watch 98B131
Seiko 5 Silver Dial Automatic Stainless Steel Automatic Mens Watch SNZH61
medjutim oba su prosla.
Da li imas(-te) jos neki pouzdan sajt za kupovinu satova?
Kakvog je kvaliteta mehanizam ovog Seiko automatik sata od oko 150$,odnosno da li je bolje kupiti quarz za iznos do 150$?
I kao potpunog laika zanima me da li se na ovim satovima moze zamijeniti narukvica za koznu,silikonsku itd...
(Izvinjavam se sto iskacem iz teme)
Unaprijed hvala na odgovorima!

Back