Casio G-Shock GW9400 Rangeman

Marko
Nosi ga normalno i brzo će se napuniti na maksimum.
Ne opterećuj se time previše.
Neka orijentacija bi bila-Energiju potrebnu za 24 sata rada taj sat dobije za 8 minuta pri direktnoj izloženosti sunčevim zracima,48 minuta mu treba po oblačnom danu ili 8 sati na sobnom osvetljenju.
Ali,ponavljam,to ti nije bitno.
On i sada sa pola snage ima rezerve za bar 2 meseca rada.

Da li je otporan kao u reklamama?
Zavisi koje reklame si gledao :)

U odnosu na većinu drugih satova on je vrlo otporan.

POzdrav svima,danas uzimam ovaj model preko interneta ali vidim da postoji isti model sa par razlicitih oznaka na kraju.To su gw9400-1a
gw9400-1d
gw9400-1cr
E sad mi nije jasno jesu li to sve isti modeli samo za druga trzista ili...?? Najjeftiniji me ispada ovaj zadnji.Molio bih ako neko zna da mi objasni jer se ne razumijem.Hvala unaprijed

^U ovome slucaju je isto, samo drugo trziste. Jedino JDM model GW-9400-1JR ima carbon fiber narukvicu pa je dosta skuplji.

Pozdrav svima i srecni praznici.
Imam mali problem sa rangeman-om. Da li neko zna mozda kako da namestim na ovom malom krugu da prikazuje sekunde, tako je bilo u pocetku, ali se nesto u medjuvremenu zeznulo ocigledno. Prilazem sliku i nadam se da ste me razumeli :)
ImageUploadedByTapatalk1451849878.250922.jpg
ImageUploadedByTapatalk1451849898.170961.jpg

Pozdrav svima, danas sam postao vlasnik ovog sata i još uvek smo u fazi upoznavanja. Interesuje me da li je neko uspeo da sinhronizuje sat preko radio talasa? Ja sam pokušao nekoliko puta i izbacuje mi ERR... WT sam stavio na Berlin, tako da bi trebalo da radi. Da li je Srbija uopšte pokrivena time?

Pokrivena je većim delom.
Jačina signala veoma zavisi od mesta na kom stanuješ. Ne samo od grada već i položaja kuće pa čak i na koju si stranu sveta okrenut u tom trenutku.Meni,recimo, teško hvata signal dok sam u južnom delu kuće dok na severnoj strani nemam nikakav problem.
Ako si na rubnom području signala razlika je i da li je sat u sobi ili na prozoru.
Signal se najlakše hvata u noćnim satima.

Naravno,čestitke za novi sat :thumbup:

Ako nije tajna u kom gradu si uhvatio signal? Nadam se da je Bg bolje pokriven? Hvala za cestitke!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Beograd-Čukarica.
Ja sam na pola brda i zato mi je lakše da hvatam signal sa severne strane kuće.
Predajnik je u Nemačkoj i teoretski dobacuje (čini mi se ) bar 1300 km vadušnom linijom tako da je Srbija pokrivena.
Ipak,planine ,brda ,visoke zgrade, armatura u zidovima ,vremenske prilike...sve to utiče na jačinu i kvalitet signala.
Poenta-Možda će sat signal ''uhvatiti'' u tvojoj spavaćoj sobi,možda na terasi ili malo dalje od stana ali negde će ga ''uhvatiti''.
Sećam se da se neko (mislim iz Rakovice) žalio da ne može nikako da sat sihronizuje kod kuće pa je to radio na drugim (višim) mestima u gradu.

Last edited:
Nasmijao si me pred kraj radnog vremena sky :D:congrats:
Dosta fotki nije moguće otvoriti, uglavnom drugu polovinu. Hvala na uloženom trudu. :thumbsup:

Mali čovek uzvraća udarac sistemu.:D
Drugi pokušaj postavljanja Univerzalnog uputstva za sinhronizaciju radio kontrolisanog sata, bez obzira na model i proizvođača.

Jedna od bitnih stvari za hvatanje signala je motivacija.
1.jpg2.jpg

Mada sve se svodi na
3.jpg

Treba doneti odluku i započeti avanturu. U početku biće vas mnogo.
4.jpg

Međutim broj će se polako osipati. Ostaće samo najodlučniji a među njima neki su od malena pripremani za traženje signala.
5.jpg

Ne dozvoli da te to obeshrabri. Nastavi dalje i ne zaostaj.
6.jpg

Ako treba upotrebi i polugu. Mnogima je pomogla.
7.jpg

Bitna je i tehnika, nije sve u lepoti.
8.jpg

Poslušaj starije.
9.jpg

Nemoj upadati u nevolje i gledaj da ne vidiš ono što ne bi smeo da vidiš i znaš.
10.jpg

Kada misliš da si zapao u ćorsokak, znaj da nisi.
11.jpg

Osim kada jesi.
12.jpg

Na putu traženja signala videćeš neobične prizore, ljude i događaje.
13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg

Kao i ljude koji su se srodili sa prirodom tražeći signal.
17.jpg18.jpg19.jpg

Da bi preživeo moraš jesti i znati napraviti sklonište.
20.jpg21.jpg

Svi putevi vode ka mudroj žabi, ona će ti reći gde da nađeš medu koji pleše. Posle je lako.
22.jpg23.jpg

Koristi mapu i kompas.
24.jpg

Osetićeš celim telom kada signal udari.
25.jpg

Sreća je neopisiva, kao da si na vrhu sveta.
26.jpg

Ne zaboravi da izvšiš kalibraciju.
27.jpg

Sve je uzalud ako informaciju ne podeliš sa prijateljima. Zapišite tačno mesto gde je signal nađen. Ostavite informaciju za pokolenja.
28.jpg

Onda možete i proslaviti.
29.jpg

Ali ne zaboravi sve one koji su ti pomogli na putu traženja signala, vodiče, vozače, skeledžije ... i naravno mudru žabu i medu koji pleše.
30.jpg31.jpg32.jpg22.jpg23.jpg

Last edited:
Opet ja..... :)

Od kad sam kupio sat baterija nije uspela da se napuni tako da indikator pokazuje onu treću crticu "H". Držao sam za vikend sat na terasi (svetlo, sunce...) po ceo dan, ali nije pomoglo. Da li imate iskustva, koliko od prilike treba da se baterija skrz napuni ili je ipak nešto felerično na mom satu?

Neću ti rešiti problem, ali da prijavim da se na mom GX 56 dešava isto. Naime, otkako se prvi put ispraznio toliko da je otišao u hibernaciju, više se nikad nije napunio do H. Stoji na M koliko god bio pod suncem. Ne znam da li ima još ljudi koji ovo mogu da reprodukuju, ali meni liči na neki glitch u tehnologiji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni se na modelu Casio W-S200H-1BVDF desilo da je baterija tek posle nekoliko meseci došla na punu napunjenost (H) pri čemu je sat nošen, bio je izložen svetlosti, nije stajao u kutiji ali bateriji je trebalo vremena.

Back