Pozdrav svima, i izvinjavam se što podižem ovako staru temu, ali uočio sam nešto interesantno na svom Citizenu NY0040 koji ima upravo ovaj Miyota 8203 mehanizam. Naime, radi se o ručnoj promeni dana - uputstvo jasno navodi da se za promenu datuma krunica vrti na levo (suprotno od smera kazaljke na satu), a za promenu dana na desno.
Međutim, kada želim da promenim dan i krenem da vrtim krunicu na desno, posle odprilike 1/4 kruga osetim otpor i vidim da je dan promenjen do pola, i onda otpustim krunicu nazad, a dan se najnormalnije prebaci na naredni!
Pokušao sam da okrenem i pun krug u desno i tada se isto prebacio dan, ali se jasno oseti i čuje KVRC u mehanizmu, što mi se baš i nije dopalo, pogotovu što se dan najnormalnije prebaci i sa polu-pritiskom i otpuštanjem krunice.
Na ovom snimku (iako je Miyota 8205 u pitanju ) se kod prebacivanja dana na 0:21 jasno vidi i čuje kako izgleda kad se dan menja okretanjem krunice za pun krug, isto kao kod mene.
https://youtu.be/uIfD1wkOaTg?t=21
E sad, moje pitanje ovde je upućeno vlasnicima satova sa ovim mehanizmom, a naročito NY0040 - da li ste raspoloženi da proverite kako se dan menja na vašem satu, da li imate ovakve simptome?
Hvala puno!
Pozdrav,
Branko