tag kako ne bi bilo nesporazuma ali sam isto tako smatrao da je dovoljno to što sam postavio link kako bi se znao izvor informacija.
Kao što sam naveo u ovoj temi i to u nekoliko navrata,
moje mišljenje u ovom trenutku je da je Miyota 8203 bolja od ETA 2824-2 mehanizma. Možda nije uglađena i ušminkana kao švajcarac ali je u pogledu izdržljivosti i pouzdanosti za nijansu bolja a u najmanju ruku, rame uz rame sa ETA 2824-2 mehanizmom. Nigde nisam naveo niti izneo tvrdnju da je u rangu jednog 2892 mehanizma niti se iz mojih poruka to može zaključiti.
Reći ću ovako, ETA 2824-2 = Miyota 82xx = Seiko 7s26. Radi se samo o suptilnim nijansama kada je reč o kvalitetu i pouzdanosti a koji je bolji zavisi od iskustva pojedinca sa tim mehanizmima. Realno, ni jedan od ova tri mehanizma nije superioran niti znatno odskače po kvalitetu u odnosu na druga dva.
Na komentar o časovničarima mogu samo reći da je većini časovničara sve to jedno te isto g***o. Oni na te mehanizme gledaju kao na izvor prihoda i ne oduševljavaju se sa njima niti zalaze toliko duboko u analizu pojedinih delova koliko to radimo mi. Naravno da i oni vole satove i mehanizme, ali kada ti to postane svakodnevnica, oduševljenje se vremenom gubi i dobija se sasvim drugačiji pogled na taj svet.
@
d1d
Evo, opet ću pokušati da se vratim na temu i da ti sumiram moja iskustva sa ovim mehanizmom...
Odličan mehanizam, izuzetno pouzdan, ni malo "svilen" i može dosta torture da izdrži. Često je out-of-the-box unutar cosc specifikacija. Rekao bih da nema tu finoću koju pruža jedna eta prilikom navijanja uz pomoć krunice ali generalno, po meni (moje mišljenje u ovom trenutku), bolji mehanizam od konkurentnog 2824 i njegovih derivata.
Razlika između Miyota 8203
a i Miyota 8203
b se ogleda u postojanju dekoracije kod 8203b, rotoru koji je navodno lakši nego u prethodnoj verziji kao i boljoj regulaciji koja za rezultat ima veću preciznost mehanizma.