Citizen nekad i sad

yele

Member
Veliki pozdrav ljubiteljima satova od jednog tako isto velikog ljubitelja.
Satove volim od malih nogu i ne mogu da ne primetim da danas jedna od mojih omiljenih marki (Citizen) izbacuje satove koji su po mom misljenju mnogo neprivlacniji od modela iz proslih godina.
Koji god Citizen sat mi se svidi obicno ga nema vise u prodaji, a na Bomaru nema uopste modela koji bi me privukao da za njega izdvojim datu sumu novca (sto nije problem).
Da li neko deli moje misljenje?Citizen BL9000-83L.jpgcitizenlk.jpgdfgdfg.jpgertert.jpgsdfsdf.jpgsdfsdfdfgdfg.jpgsdfsdfsdfsdf.jpg
u prilog stavljam par slika satova koji mi se svidjaju a nema ih vise.

eto ukusi su razliciti.
Cak su mi i modeli festine tour the france stariji modeli sumnogo lepsi od ovih najnovijih.
dal imam neki specifican ukus?

ertert.jpgdf.jpgghh.jpg10467_1200x628.jpg

Meni su na primer njihovi diveri interesantni. Modeli koji se meni dopadaju su iz Promaster serije, pogotovo one verzije sa titanijumom. Cak i sam koncept od 5 godina garancije nije uopste za potcenjivanje. Imaju moj naklon za tu vrstu podrske. (Mada u realnosti, kao i svi, kazu ti da je garancija na bateriju godinu dana, a to je ono gde zapravo sat u prvih 5 godina 'jedino' i moze da ima problema) Ono sto mi je takodje mala nedoumica/nepoznanica je sam vek eco drive-a... Primera radi, kupis sat u radnji koji je tu vec recimo 7-8 godina, a navodno 10tak je rok za promenu te baterije...Sve se to moze inace reci i za kvarcne standardne modele, ali eto... I neverovatno je da kod svih proizvodjaca iz Azije, safirno satklo predstavlja toliki luksuz ili nepotrebnu stvar, pa ga imaju gotovo iskljucivo modeli preko 500e ili $. Citizen tu pravi razliku kod par modela sa elegant serijom, ali opet, kod divera, jako tesko naci ispod tih cena.
https://bomar.rs/citizen-promaster-marine-bn0205-10l (Dizajn, za mene najbolji - titanijum + eco+ mineralno)
https://bomar.rs/citizen-promaster-marine-ny0076-10ee (Glasam za automatik po pitanju mehanizma - mineralno + celik, nisu nuzno losi)
https://bomar.rs/citizen-super-titanium-ca4440-16l (nije diver, ali ima taj koncept titanijum + safirno - idealan za svecane prilike)

Sve u svemu, ima da se probere kod Citizena. Dobro je sto su sami prodavci kod Bomara uvek (barem prema mom iskustvu) srdacniji i upuceniji da daju savet, podrsku ili informaciju, za razliku od Vitanova, koje mrzi sto su zivi i jedva cekaju da izadjes napolje. Premda sam ljubitelj Seika pre Citizena :D

Iskreno, i meni su novi Citizen modeli lepši, od ovih iz prvog posta. Generalno, ne volim prenatrpane satove, tako da ni jedan iz prvog posta nije ono što bih ja voleo da imam.
Ovaj sam kupio
2885-bm7390-14e.jpg
Ove nameravam da kupim
4074-ca7040-85e.jpg 4092-aw1620-13x.jpg

Ove razmatram:
ca4420-13l_front.jpg ca0641-16x.jpg 4084-ca0741-89l.jpg nj0100-38x_front.jpg 2891-aw7035-11e.jpg ny0085-86ee_front.jpg

Iskreno, i meni su novi Citizen modeli lepši, od ovih iz prvog posta. Generalno, ne volim prenatrpane satove, tako da ni jedan iz prvog posta nije ono što bih ja voleo da imam.
Ovaj sam kupio
View attachment 147423
Ove nameravam da kupim
View attachment 147424 View attachment 147425

Ove razmatram:
View attachment 147426 View attachment 147427 View attachment 147428 View attachment 147429 View attachment 147430 View attachment 147431

Svidja mi se treći iz poslednjeg reda...plavi. baš je lep.

Što se tiče Citizena, mislim da i te kako ima veoma lepih satova, što se tiče novijih modela koji su trenutno u ponudi kod nas i na tržištu u svetu.
Što se tiče Festininih modela, smatram da su stariji neuporedivo lepši i kvalitetnije uradjeni, bar kada je završna obrada u pitanju-narukvice...

Svidja mi se treći iz poslednjeg reda...plavi. baš je lep.
Zadnji red skroz desno,diver automatic,ali na kaucuku.Nosim ga od septembra prosle godine,odstupanje +2,3s dnevno,tu se negde zakucao,jasan pregledan cifer u svim uslovima,izdrzljiv za medalju,ergonomski savrsen sat,kao zlatokosin krevet :).

yele
Imam Festinu sa tvoje slike. Mislim da sam je kupio još pre bombardovanja.
I dan danas ga rado nosim, još uvek mi se sviđa.

Festina.jpg

Sad gledam njegovu kutiju. Cena je bila 15.300 dinara / 179 evra.
Datum na garanciji januar 2016. godine.
Kaiš mu je trajao oko deset godina, ali je bio loš, neudoban i njegova narandžasta boja nije odgovara ciferu.
Onda sam kupio zamenski kožni kaiš koji je bio identične boje cifera, ali prekratak.
Sad je na ovom kaišu koji mu ne odgovara jer je sat težak i ”vuče” ga po svojoj volji po ruci.
Ali je sat lep, pa lep.

Ni ja nisam neki ljubitelj Citizena, iako jako volim Japansku cena/kvalitet stvar. Ali zato zelim bilo sta sa Miyotom 9015.

Kao što već rekoše ljudi, ukusi su različiti.
Ja npr. posedujem: "AS 4020-52E"!

View attachment 147447
Ovaj na primer deluje ok...mozda je za moj ukus malcice prenatrpan ali aj da kazemo da moze da prodje. Ali ostala vecina satova Citizen na Bomar sajtu ne privlaci paznju bar meni.
Samo eto nekako moje misljenje je da jhe Citizen nekad izbacivao lepse satove,nekako uklopljenije(brojcanik, kazaljke, narukvica....)...
Evo jedan primer primera Citizen aqualand prolsih generacija..menu su na primer prelepi modeli...

unnamed (1).jpgunnamed.jpgwerwer.jpgwerwerwer.jpg

Kad je izgled u pitanju, teško da će ti neko pomoći oko izbora. S druge strane, kada su u pitanju mehanizmi koji su u satovima koji ti se sviđaju, ovde možeš dobiti veoma korisne informacije.

Last edited:
Kad je izgled u pitanju, teško da će ti neko pomoći oko izbora. S druge strane, kada su u pitanju mehanizmi koji su u satovima koji ti se sviđaju, ovde možeš dobiti veoma korisne informacije.
Pa sto se tice mehanizama Citizen su skoro svi manje-vise isti, osim par mehanizama 660, 2100...
naravno znam za Certinu i za njihiove ETA mehanizme, jedni od najbioljih,planiram kad izajde neki polovan na kp da ga pazarim.

Back