Citizen, Tissot ili Fortis sat - pomoc novajliji

OFF
ja se stvarno izvinjavam jer nisam znao koliki vek trajanja baterija a uostalom to moze pomoci samom pokretiocu teme...
Onda je Gospodja Clarisa u pravu, a tema je bila vec u off kad je se pocinjalo sa plasticnim delovima ali ok to je vec stvar vise sile.
Pozdrav

OFF

Pa ni Lemania nije bas prepuna najlon delova, ako pricamo o 5100 ona ih ima 5.
3 plava i 2 siva.

2cnctp0.jpg

15xrb5s.jpg

ON

Iskreno ja sam bio zaprepasten kolicinom plasticnih delova u Lemania 5100:( Nisam ni sanjao da toga toliko ima.

Eco Drive kod skupljih satova i kvalitetnijih mehanizama ima vecu rezervnu snaku ako je baterija napunjena do vrha, imala bi snage za 240 dana. Kod ovog mehanisma ako je sat u totalnom mraku 5 meseci bez tracka svetlosti bice prazna ali ako je izlozen svakodnevnom svetlu. Nikada ni kod jednog mehanizma je nemoguce istrositi snagu baterije ako se sat nosi svaki dan ili je ostavljen na svetlost dana osim ako je mehanizam sa hronographom koji je non stop ukpjucen jer mu zaista tada trosi energiju.
5 najlon delova je zaista previse ali ja neman nista protiv toga.
Tema se ne kvari, izneli smo misljenje sta je dobro kupiti vec nastavljamo diskusiju o nekoj temi u kojoj smo se dohvatili jer nema nikakvih drugih otvorenih tema pa forumasi koriste svaku priliku da napisu nesto, ja barem tako gledam.

- kod modela Citizen CA0125-07E (koji kupih) u specifikacijama kaže drugačije nego što rekoste (sem Angel-a) ...

Bez tračka svetlosti, baterija kod ovog modela može izdržati 210 dana , što je nekih 7 meseci. Baterija bi trebala potrajati celih 12god ... barem je tako u specifikacijama, da potvrdim validnost specifikacija, naravno ne mogu . Inače , radi se o kalibru B612 .

Tema se ne kvari, izneli smo misljenje sta je dobro kupiti vec nastavljamo diskusiju o nekoj temi u kojoj smo se dohvatili

...i sa ovim bi se složio. Pa zar ovi komentari i diskusija ne doprinose odluci člana ?

^ Ok, ali u specifikacijama za kalibar H500 stoji 5 meseci ;), postavljen je i link ka .pdf fajlu...

Slazem se da visak informacija svima moze pomoci, ali se ipak raspravom o broju plasticnih delova i trajanju punjenja razlicitih baterija malo udaljavamo od pocetne teme.

...hhmmm da, za plastiku ok.

Nego jedno pitanje vezano za temu... kolika je razlika u ceni (kod nas u radnjama) izmedju pomenutog Citizen-a i Fortis-a ?

Backarelli,

Citizen je 21272 u Bomar-u.
E sto se tiče Fortisa nasao sam ga na ovom linku http://www.bpmsatovi.com/product.php?cid=54&pid=312
po ceni od 38900. Medjutim tog fortisa nije bilo na sajtu www.bpmwatches.co.rs.:huh:
Bio sam večeras u jednoj bpm prodavnici da ga kupim i rekoše mi da ga nemaju duže vremena u ponudi i ja im
kažem da sam ga video na njihovom sajtu, ali im napomenem da imaju dva sajta. Rekoše mi da je nemoguće
da imaju dva sajta. Izgleda da su proverili i onaj prvi link vise ne funkcionise, i jos sada pocetne stranice
oba sajta sada potpuno isto izgledaju, a malko su se razlikovale.

Ako nekoga zanima Tissot-a ima u Knezu u Identico radnji po ceni od 38900.

I tako ja ostadoh bez Fortisa :(

...hhmmm da, za plastiku ok.

Nego jedno pitanje vezano za temu... kolika je razlika u ceni (kod nas u radnjama) izmedju pomenutog Citizen-a i Fortis-a ?

Vladas

Nije upropaštena tema. Vidim da ovde ima osoba koje se baš razumeju u satove i sada pa ubuduće znam gde ću da uputim ljude pre kupovine sata.

Posle debakla sa Fortisom izgleda da mi preostaje samo Citizen, jer sam definitivno odustao od Tissot-a. Mada nisam ni nameravao da žurim sa kupovinom pa ću da sačekam da prođe ova novogodišnja euforija.

Ljudi, upropastili smo temu sa off topicom...

@milan zmaj - kada se napuni baterija, sat moze da radi do 5 meseci ukoliko se ne dopunjava. A ocekivano je da ukupan vek trajanja baterije bude oko 10 godina (posto ima ogranicen broj punjenja i praznjenja).

@boby07 - nadam se da smo pomogli u izboru. Ako odlucis sta ces - javi nam.

Milane i Mister No,

Kada sam sinoc bio u njihovoj prodavnici zvali su telefonom da pitaju da li Flieger 595.10.41l ima u prodaji i rekli su da ga nemaju više.
Imaju model 595.22.41l koji košta 57390.

Ovaj model sam video na bulevaru 595.10.41l i sad bi ti rekao 100 % ali bio sam u zurbi da sam mogao da udje slikao bi ti ga o pokazao ako uopsre trazis ovaj model posto me iskreno sad mrzi da gledam koji si Fortis trazio ali ako je to vaj za koji mislis da nema proveri Bulevar Kralja Aleksandra bpm

Milane,

Pogledaću posle Božića. Hvala na informaciji.

Pozdrav svim forumašima i želim vam sve najbolje u novoj godini i da se svako ponovi sa barem jednim novim satom.

Ovaj model sam video na bulevaru 595.10.41l i sad bi ti rekao 100 % ali bio sam u zurbi da sam mogao da udje slikao bi ti ga o pokazao ako uopsre trazis ovaj model posto me iskreno sad mrzi da gledam koji si Fortis trazio ali ako je to vaj za koji mislis da nema proveri Bulevar Kralja Aleksandra bpm

Dobio sam mail iz BPM-a.

Citat:
'Fortisov sat FR 595.10.41 L za koji ste zainteresovani , mi trenutno nemamo na lageru.
Postoji mogucnost da cemo ga dobiti u narednoj isporuci Fortisovih satova koju ocekujemo u Februaru mesecu.'

Evo primer, Marko je zvao prodavnicu u kome se nalazi jedan sat koji je hteo da kupi,i kad smo porolazili pored nagovirim ga da svratimo i da proverimo i pored njegovih uveravanja da je Gospodja rekla da nema na nase tj njegovo iznenadjenje sat koji je zeleo je bio u vetrini.
Ako je to sat bez dana sad ne gledam oznaku i kostao je negde oko 53 i nesto onda sam taj sat video tamo gde sam ti i rekao. I ne zelim vise da pisem jer kako si i sam rekao zvao si vise puta i nemaju...
Da toliko hou taj sat Bulevar nije daleko ako si iz BGd .
Pozz

595.10.41 L 01.jpg11.jpg

Prvi imaju zvao sam tako mi je rekao. 595.11.... a tvoj je 595.10....
Sad ne znam i ne mogu da gledam u cemu je razlika, na slikama i nije neka.

Last edited:
Back