Da li biste nosili džepni sat?

• Total voters
    79

Shmizla

Administrator
Staff member
Džepni satovi - da li su bili samo nekada ili su i dalje tako ekskluzivni...

Nekada pomislim kako je sjajno naslediti džepni sat, a onda nakon toga sledi sledeće pitanje: Šta raditi sa njim? Samo ga čuvati ili ga pak nositi? Pamtim da je moj pokojni pradeda imao svoj džepni sat koga je čuvao i redovno ručno navijao. Od sata sada nema ni traga niglasa, tako da ništa od nasledstva, hvaljenja i pokazivanja na našem forumu... Onda sam skoro čula da nove mlade generacije počinju iz fore da nose baš džepne satove. Da li da bi se istakli kao drugačiji ili zbog stila, ne znam ni sama...

Ovo je samo jedno moje razmišljanje koje sam podelila sa vama, a ujedno bih ga iskoristila kao uvod za anketu na temu džepni satovi...

75922d1380662263-da-li-biste-nosili-d%C5%BEepni-sat-geschichte_automatikuhr.jpg

ANKETA:

- Da
- Možda, ako bih ga dobio ili nasledio
- Ne

Attachments

• geschichte_automatikuhr.jpg
    geschichte_automatikuhr.jpg
    95.6 KB · Views: 164
Imam dva - tri dzepna sata vec nekoliko godina i iskreno nisam ih ni jednom nosio, tako da je odgovor ne.
Jednostavno mislim da nisam tip za tako nesto.

Ja bih u ovoj situaciji bila presrećna da nađem taj, gore pomenuti, pradedin sat. Pradeda ga je jako voleo, bio je "institucija" za njega. Sećam se, stavi ga redovno na trosed pored njega dok gleda Dnevnik u 8, pa u džepče kada se šeta, lančić visi, ma nisam smela da ga taknem... A sada, sa svim ovim Svetom Satova bih baš bila srećna, ma presrećna, da imam baš taj džepni sat... Al dobro, šta da se radi...

Moj odgovor je drugi. Ne bih ga nosila, samo bih ga čuvala.

Da.
Ima Seiko kvarc SVBR001 džepni željezničarski sat. Mehanizam 7c21. Cijena na Seiya 219$.
Postoji i Orient manuelac za nekih 300- 350$.

Nosio sam jednom molniju železničarku koja je ostala od mog tasta. Doduše, toliko sam nenaviknut na gledanje u džepni sat i na to da idem 'goloruk', tako da sam imao jedan na ruci, u koji sam gledao da saznam vreme, i ovaj u džepu, u koji sam gledao... kao tele u šarena vrata :lol:

Ja sam nosio jedno vreme kad sam bio na faksu, imao sam karirani sako sa posebnim džepićem za sat, tako da sam morao da ga popunim. Sad na žalost ne nosim, što ne znači da neću, ima nešto otmeno u džepnom satu. :yes4:

Kao što sam već pominjao , ja u srednjoj školi nisam nosio ručni sat ...
Ali nosio sam džepni :yes4:
Nosio sam ga jedno godinu-dve.
Zašto?
Verujem iz istog razloga zbog kojeg sam na sastanke sa devojkama izlazio u pidžami i papučama a u školu (u kojoj su u to vreme bile zabranjene kratke pantalone) dolazio sa XXXL dugim pantalonama opasanim ispod pazuha.

Sada imam tri-četri džepna sata i ,iskreno, nosio sam ih samo par puta.
Kada bih morao da nosim odelo svakako bih češće nosio i džepni sat.

Inače imam veliko poštovanje prema toj formi časovnika.

Ma ja sam kupio nekakav sako Second hand prodavnici koja je devedesetih bila na Lionu (desno od Batutove stanice, na Bulevaru), sako je bio vlasništvo gazde, muža najluđe SH prodže u Beogradu u to vreme, odličan, engleski, sa pravim džepićem za časovnik....to u kombinaciji sa još par nekakvih odevnih komada je obezbeđivalo pravi hipster izgled koji sam onda gajio (a i bilo je uobičajno tako izgledati na Filozofskom fakultetu). :)

na fakultetu je moj profesor mikroekonomije, inace veoma strog ali pravedan nosio i jos uvek nosi dzepni sat, tada se nisam razumeo u satove, a sada cesto razmisljam koji je to sat bio :D ja bih voleo da imam one tissot 4 godisnja doba satove dzepne, ja je zovem vivaldi kolekcija :)

Odgovor je da,ali kad idem izabrat koji da stavim u džep svakog mi je milo jer svi su prestari i predobri da bi danas bili nošeni,pa onda stavim Molniju u džep i uživam da je osjetim.

Verujem iz istog razloga zbog kojeg sam na sastanke sa devojkama izlazio u pidžami i papučama a u školu (u kojoj su u to vreme bile zabranjene kratke pantalone) dolazio sa XXXL dugim pantalonama opasanim ispod pazuha.
Buntovnik,c c c!
Takve je motka liječija u mojoj mahali,ako već "lijepe" riječi nisu pomogle!:p
Primjer: '93. sam bio 1.srednje,rat u punom zamahu. Direktora(rezervni kapetan) je mijenjao prof geografije. Malen čiča-meni do ramena!
Nikako se nije mogao nositi s nama.
Onda su kapetana vratili! Prvo naređenje: ošišajte se("nemoj da vas ja šišam),poskidajte minđuše(" 'oćete da vam ih ja čupam"),očistite klupe i stolice!:eek:
Naređenje je naravno izvršeno. Sa njim nije bilo pregovora(100-njak kg, prof fizičkog).

Takve je motka liječija u mojoj mahali
Primjer: '93. sam bio 1.srednje,rat u punom zamahu..

Stvari će biti jasnije ako preciziram odrednice za vreme i mesto

''93.,rat u mojoj mahali'' - '83. Beograd.U poslednjem ratu koji smo pamtili su učestvovali Mirko i Slavko.

Bonus savet - U koju god instituciju da te dovedu (škola,vojska,firma,porodica) prvo se raspitaš i izboriš za svoja prava a obaveze i onako nećeš moći da eskiviraš
;)

Vec duze vreme drazim sat koji cu okacim na farmerke i cekam da me neko pita koliko ima sati :)
Jedan mi je savrsen izmakao ali sledeci ce doci :)

Back