Nežni EU motorčići puni kineskih džidža-bidža i plastike bi se nagutali peska i počeli da štucaju ili bi im vrištala upozorenja 'Check Engine', dok bi matori kec, golf, opel ili citroen uspešno savladavali pustinje i planine Afrike![]()
Nažalost,potpuno si u pravu.Ovo sto je vladan napisao, moja generacija nikad nece doziveti, jedne od prvih stvari kojih se secam iz detnjstva su nestasice mleka, iz skoskih dana se samo secam ratova, a kasnije kad sam bio u srednjoj skoli vise se strajkovalo nego islo u skolu...Sigurno su ta vremena bila predivna o kojima govorite i zato imate toliku nostalgiju prema njima, ja ih nisam doziveo tako da sam u principu ravnodusan. Naravno svima su se desavale ruzne stvari u tim nesrecnim periodima, ali dok ste vi u tim godinama putovali ( tinejdjerskim ) , u istim tim tinejdjerskim moja generacija se krila po podrumima. Mi ne mozemo da zalimo za Hrvatskim primorjem, slovakinjama itd posto nikada tamo nismo ni bili, mi mozemo samo da se prisecamo girosa
Nažalost,potpuno si u pravu.
Ali,eto,bar nije loše znati da je i ono o čemu sam pisao postojalo.
Mnogo mi je žao vaše generacije.
Najiskrenije.
Jedino vam preostaje da (ako je ikako moguće)što više putujete po svetu,stičete razna iskustva i vidite kako sve život može da izgleda.Stvari uopšte ne moraju da budu ovakve.
da li bih se vratio u 80-e?
šta ti pada na pamet?
Zašto bih opet želeo da imam između 13 i 23 godine?
Da opet živim u zemlji gde sam se pojavljivao u sarajevu,dubrovniku ili rijeci sa pričom da sam iz beograda i da nemam gde da spavam.i uvek bi se javilo par nepoznatih vršnjaka i vodilo me njihovoj kući.ni njihovim roditeljima nije bilo ništa čudno da se nepoznati ,dugokosi momamak pojavi u njihovoj kući u 23h.spremali bi mi i večeru i doručak.kako porodica seferović muhameda,tako i porodice paloc zoltana ili ante jurića...i mnoge druge.
Zašto bih želeo da na sred knez mihajlove ili kalemegdana (ako mog društva trenutno nema) priđem bilo kom društvu koje ima gitaru i počnem da se družim?
Zašto bih opet želeo da budem sa devojkama kojima nije bitno da li imam ili nemam pare već im je važno koje pesnike volim i koliko lepo umem da pričam dok smo zajedno?
Zar da živim u zemlji u kojoj je dovoljno 15 dana raditi preko omladinske zadruge i time obezbediti 45 dana na moru,u kampu.i da ,opet,doživljavam da nas do tada nepoznati ljudi u tom kampu pozivaju na klopu,a kada se njihova ''smena'' na odmoru završi i krenu kući-nama ostave sve zatečene namirnice (da se deco ne trošite).
Zar da opet doživljavam da mi,dok stopiram od splita do dubrovnika,staje sredovečni par u pretrpanom fići,i da gospođa prelazi na zadnje sedšte i sedi na vrhu torbi,da bih ja ,sa rancem,imao komoditet na prednjem sedištu?
Pa ne bih,valjda opet,trpeo sve one razmažene hrvatice,uobražene slovenke,vesele makedonke,zapanjene bosanke i uvek pomalo tajnovite vojvođanke.zar ponovo tražiti zajednički jezik(mislim-bukvalno) sa svim onim nemicama,ruskinjama,holanđankama...
Ne bih da mi ponovo vrhunske droge budu ''car lazar'' i ''carica milica''.
Zar da muzika ponovo ima ideju a tekstovi smisao?
šta,treba možda,ponovo da gledam osmehe po ulicama?
Ma,daj...
Da li bih se vratio u 80-e?
Šta ti pada na pamet?
Da opet živim u zemlji gde sam se pojavljivao u Sarajevu,Dubrovniku ili Rijeci sa pričom da sam iz Beograda i da nemam gde da spavam.I uvek bi se javilo par nepoznatih vršnjaka i vodilo me njihovoj kući.Ni njihovim roditeljima nije bilo ništa čudno da se nepoznati ,dugokosi momamak pojavi u njihovoj kući u 23h.Spremali bi mi i večeru i doručak.Kako porodica Seferović Muhameda,tako i porodice Paloc Zoltana ili Ante Jurića...i mnoge druge.
Zašto bih želeo da na sred Knez Mihajlove ili Kalemegdana (ako mog društva trenutno nema) priđem bilo kom društvu koje ima gitaru i počnem da se družim?
Zašto bih opet želeo da budem sa devojkama kojima nije bitno da li imam ili nemam pare već im je važno koje pesnike volim i koliko lepo umem da pričam dok smo zajedno?
Zar da živim u zemlji u kojoj je dovoljno 15 dana raditi preko Omladinske Zadruge i time obezbediti 45 dana na moru,u kampu.I da ,opet,doživljavam da nas do tada nepoznati ljudi u tom kampu pozivaju na klopu,a kada se njihova ''smena'' na odmoru završi i krenu kući-nama ostave sve zatečene namirnice (da se deco ne trošite).
Zar da opet doživljavam da mi,dok stopiram od Splita do Dubrovnika,staje sredovečni par u pretrpanom Fići,i da gospođa prelazi na zadnje sedšte i sedi na vrhu torbi,da bih ja ,sa rancem,imao komoditet na prednjem sedištu?
Pa ne bih,valjda opet,trpeo sve one razmažene Hrvatice,uobražene Slovenke,vesele Makedonke,zapanjene Bosanke i uvek pomalo tajnovite Vojvođanke.Zar ponovo tražiti zajednički jezik(mislim-bukvalno) sa svim onim Nemicama,Ruskinjama,Holanđankama...
Ne bih da mi ponovo vrhunske droge budu ''Car Lazar'' i ''Carica Milica''.
Šta,treba možda,ponovo da gledam osmehe po ulicama?
Ma,daj...
Vladana za predsednika i kad ga izaberemo,pravac 80-te i da zaboravimo ovu moralno-eticku propast pink kulture!Da li bih se vratio u 80-e?
Šta ti pada na pamet?
Da opet živim u zemlji gde sam se pojavljivao u Sarajevu,Dubrovniku ili Rijeci sa pričom da sam iz Beograda i da nemam gde da spavam.I uvek bi se javilo par nepoznatih vršnjaka i vodilo me njihovoj kući.Ni njihovim roditeljima nije bilo ništa čudno da se nepoznati ,dugokosi momamak pojavi u njihovoj kući u 23h.Spremali bi mi i večeru i doručak.Kako porodica Seferović Muhameda,tako i porodice Paloc Zoltana ili Ante Jurića...i mnoge druge.
Zašto bih želeo da na sred Knez Mihajlove ili Kalemegdana (ako mog društva trenutno nema) priđem bilo kom društvu koje ima gitaru i počnem da se družim?
Zar da živim u zemlji u kojoj je dovoljno 15 dana raditi preko Omladinske Zadruge i time obezbediti 45 dana na moru,u kampu.I da ,opet,doživljavam da nas do tada nepoznati ljudi u tom kampu pozivaju na klopu,a kada se njihova ''smena'' na odmoru završi i krenu kući-nama ostave sve zatečene namirnice (da se deco ne trošite).
Zar da opet doživljavam da mi,dok stopiram od Splita do Dubrovnika,staje sredovečni par u pretrpanom Fići,i da gospođa prelazi na zadnje sedšte i sedi na vrhu torbi,da bih ja ,sa rancem,imao komoditet na prednjem sedištu?
Pa ne bih,valjda opet,trpeo sve one razmažene Hrvatice,uobražene Slovenke,vesele Makedonke,zapanjene Bosanke i uvek pomalo tajnovite Vojvođanke.Zar ponovo tražiti zajednički jezik(mislim-bukvalno) sa svim onim Nemicama,Ruskinjama,Holanđankama...
Ne bih da mi ponovo vrhunske droge budu ''Car Lazar'' i ''Carica Milica''.
Šta,treba možda,ponovo da gledam osmehe po ulicama?
Ma,daj...
Vladana za predsednika i kad ga izaberemo,pravac 80-te i da zaboravimo ovu moralno-eticku propast pink kulture!