Corsair, to važi pod uslovom da sub ima nekog u USA i da mu ta osoba prilikom dolaska u Srbiju donese sat. Ti jesi kupio sat po ceni na sajtu i pritom nisi imao nikakvih dodatnih troškova obzirom da je isporuka za teritoriju USA besplatna. A sat će ti doneti prijatelj (ako sam dobro shvatio), pa je sasvim moguće da nećeš platiti ni carinu ni porez.
Sub-u se isplati kupiti taj sat, ako se nalazi u sličnoj situaciji kao ti i onda će ga stvarno izaći samo $770 i to bi bila odlična kupovina.
U suprotnom, računica bi bila sledeća...
Na $770 koliko košta sat, treba
dodati $60 koliko iznose troškovi slanja za Srbiju via FedEx. Na novu cifru, od $830 treba zaračunati carinu i porez pa ćemo dobiti cifru od skoro $1100. Na sve to, obzirom da je Srbija po FedEx tarifi u M zoni, treba dodati njihove troškove koji iznose minimum $95 (računao sam da će paket biti težine do 2lbs). Al to je neka
idealna računica, pod uslovom da ne zaračunaju neke dodatne taxe i ležarine u carinskom magacinu što bi dodatno podiglo cenu. I to nas dovodi do cifre od skoro
$1200, što iznosi 802€. A to je sad već daleko od 500€.
Ovo sam napisao samo da bih svima skrenuo pažnju da će konačna cena biti daleko veća od one na sajtu.
Inače, creationwatches ima pozitivne ocene od strane kupaca i predstavlja prilično bezbednu opciju za kupovinu.
Pozdrav