Da li ste kupili neki sat i sada iščekujete da vam stigne?

Kupljen danas u Ankari. Sada moram da sacekam prvu diplomatsku postu za Beograd, pa da mi posalju moji, jer da se salje kurirskom sluzbom sigurno bi mi naplatili carinu. Ali bitno je da je uzet, e sad jedini problem moze biti kako mi stoji na ruci, jer uzivo nisam imao priliku da ga vidim. :dance3:

Certina DS 1 Chronograph Automatic 7750 Valjoux

View attachment 90770

Lep! Bas lep! Uzdravlje da ga nosis!

Joj da, kupio sam jednog Monstera, evo sluzbeni naziv:Seiko Orange Monster, Blue Seiko Mod (PIC HEAVY)Pa sad kao lud cekam,cekam....dolazi za oko 14 dana....

Ne znam da li je ovo u okviru teme ili ne ali da probam :) Naime, prosle godine narucio sam sat od fizickog lica iz USA, sve je bilo OK od njega, shippovan mi je kao gift zbog manje carine u Srbiji. Posle 2 nedelje stigao je u carinu poste u Beogradu i tamo su ga zadrzali jer nije imao nikakvu priznanicu o vrednosti sata, iako je zajedno sa njim stiglo i pismo da je vrednost niska, da je second hand, itd.... tamo je bio nedelju dana a meni je stigao dopis da im treba priznanica jer podleze luksuznoj robi i da nisu mogli da utvrde njegovu vrednost a nisu verovali da nije skupocen.
Kakva bre priznanica, bio sam u zemlji jos 1 dan i nisam imao vremena da se dopisujem sa njima i istog momenta zapalim autom kod njih u BG. Na kraju, lepom recju utvrdismo objektivnu vrednost sata i platih carinu bez priznanice, nesto oko 6000 dinara...
Sve u svemu, ne ponavlja mi se to iskusto opet i davanje novca za carinu pa me zanima kava su vasa iskustva pri uvozu satova i sa carinom ? Neko je u okviru teme spomenuo diplomatsku postu, pa ako moze nesto o tome ?

vladas, teaserom si me natjerao da se malo igram google-detektiva i sad si kriv što imam novi cilj za sat:man_in_love:. Jedva čekam da ti stigne, pa da čujemo još dojmova, ali ovako isprve je BOMBA (i pristojna cijena, ako si uzeo od onoga na što me slika navela).
@gogmajster - da, da, čini se da misliš na istog a verovatno ću ga čekati još 3-4 nedelje (ko će izdržati :banghead:). Inače - u pitanju je Hamilton Khaki Conservation GMT, jedan od "najfotogeničnijih" satova ;) i moj davni san:
Hamilton%20Conservation.jpgimages.jpg609847d1327333449-hamilton-strap-search-where-do-you-go-post-4349-046603900-1312707225.jpgDSC_2673.jpg

Da li neko zna koliko dugo se ceka paket ?

WgKqIlh.jpg

izgleda da je istina ono sto mi je drug,koji dosta narucuje sa one strane planete,rekao...ne narucuj vikendom...jedan od clanova ovog foruma je sa watchhubs-a dobio sat za 10 dana a ja vec dve nedelje cekam,jer sam narucio u subotu...valjda cu nauciti za ubuduce...

Back