Da li ste služili vojsku i gde? Sa kojim satom?

au ja se tada nisam ni rodio, a možda sam bio u planu :)

a ni vojsku nisam služio :( dok sam stasao, oni je ukinuše, bio samo na regrutaciji i tom prilikom imao u kasarni prvi i poslednji vojni obrok, pasulj, ribu i dve pomorandže

Prokuplje '87,EIPED a sat je bio neki no name digitalac s kalkulatorom ali je imao pojednostavljenu verziju igrice Frogger;dušu dalo za ubijanje vremena kojeg je bilo i previše.

206. Novi Sad, FTN , inženjerska četa. U suštini, presudnih 9 meseci.
Počeo u martu, diplomirao i raskrstio sa vojskom isti dan 30.11.2006. Da nisam ovde služo, ne bih sarađivao sa dragim mi profesorima i ne bi me zadržali kao asistenta.
Inače, primljen na vojnu akadmiju i, srećom, opametio se na vreme i nikad otišao.
Sat nisam nosio.

Ajd da se upišem i ja - pokušaj služenja u ŠRO u Beogradu, valjda su Viline Vode. Poslat kući posle 3 nedelje zbog visokog pritiska. 2004ta godina

Junska klasa 89te. Četa vojne policije za protivteroristička dejstva, gardijska brigada-Dedinje. 4795/7-4.
Na žalost, bez sata, mada sam na ispraćaju dobio sat od kluba u kom sam tada igrao.:banghead:

I ja imao povišeni pritisak,ali ne vratiše me.
:D
Meni rekli ili da ides kuci ili da sedis 9 meseci u kasarni a da ne smes da podignes nista teze od kasike. Inace tad sam imao 145kg i 170/120 pritisak.

Decembar 95/96.Tadasnja SRJ,druga armijska oblast,Uzicki korpus,37MTB,VP 1365 Raska.Sat je bio neki Seiko quartz a posle njegovog neslavnog odsluzenja (zavrsio je razbijen u sastavne delove),nasledio ga neki Q&Q.

Attachments

• uploadfromtaptalk1451904796304.jpg
    uploadfromtaptalk1451904796304.jpg
    265.9 KB · Views: 194
  • uploadfromtaptalk1451904823228.jpg
    uploadfromtaptalk1451904823228.jpg
    227.9 KB · Views: 195
Sto je najsmesnije i jesam potegao vezu, al da me ostave. Hteo da oduzim dug narodu kako dolikuje. Sta ces, mlad - lud ( u 27 godina :)). Hteli da me skinu jos prvog dana kad sam dosao na vma na preglede, valjda se bojali da onoliki ne capnem pa da ne odgovaraju za mene. I natezali se dve nedelje, ujak mi tad bio oficir, dolazio je par puta da prica sa lekarima. Na kraju je bilo - ostavicemo te, al ne smes nista da radis.

Sad kad pogledam bude mi i smesno, ali, iskreno, kad su mi rekli ides kuci - bilo mi zeznuto.

e6804c793d7ec0a642e8262126a6c629.jpg

Ovo je sat koji sam nosio u vojsci,seiko 5 sa buvljaka,koji sam dobio na poklon od kuma tamo negde 7-8 razred snovne.
Sluzio me je odlicno jos i posle vojske u koju sam otisao sa 20 god.posle dosta odlaganja,veza i vezica...
Ludo vreme je bilo tada... 92.god decembar,vojna posta Bar,a posle mesec dana prekomanda u Kumbor na patrolni camac PC172,kao brodski motorista...
Seiko sad ne radi,osovina za podesavanje datuma i kazaljki uopste se iskrivila od nekog udarca,cifer se rotira i ne isplati se popravka,al sat eto cuvam...

..ja kada sam bio u vojsci nije ni bilo fotoaparata :lol:

Pa dobro ... jeste ... fotografija je počela da biva dostupna tek pre oko 100 godina. Razumljivo.
Zato smo mi dosta mlađi već imali na raspolaganju crno-belu tehniku.

Scan1.jpg

omladina nakon uspešne uzbune tamo negde 76-77.-e. Sudeći po kezu na licima očito je taj dan izostala nastava. Ili bar jedan deo nastave.

Back