sin.er
Well-known member

I novi...

Bronza, 41 mm, safir i totalno retro složen.
Darwil ponovo postoji, vjerovali ili ne
https://www.darwil.ch/

U njemu je eta 2783, radi ok. Vidim da su rijetki satovi, najradije bih mijenjao za neki sat. Kod nas nema majstora za ove modele.Squale Medium. 35 mm.
Sam sat je odličan ali... Naći bezel i staklo je projekt.
Ovako bi trebao izgledati. Bezel je kompliciran i još dolazi sa bakelitnim umetkom. Ovo je samo jedna inačica, postoje i crni, crveni, narančasti, dvobojni..
Ako imaš vremena svakako uđi u to ali očekuj da će ti trebati oko godinu dana da nađeš dijelove. I jako vješt i motiviran urar za to sve.
Mehanički je jednostavan. Kazaljke se mogu relumati. Unutra je ili ETA ili ASchild.
Sretno.

Nije me bilo sto godina ovdje. Par komada koje sam nabavio u međuvremenu:
88 rubina varijanta na AISI narukvi
Gold Spring 25 na Bodra worn out remenu
Jedan od dva 41 mm modela, ETA 2452 ispod haube, ful čelik, krunica i poklopac na navoj. Slika je od urara, trebam ga skupiti uskoro i maknuti narukvicu
NOS automatik. Kupljen u Rijeci, s kutijom, papirima, original remenom, prvi sam skinuo naljepnice. Na vintage Bulova remenu na slici.
NOS, rađen za talijanske državne željeznice Ferrovie della Stato (FS), s original torbicom
Mustang
'500' dan datum
'Anton Marti' na original narukvica
Drugi 41 mm diver, isto krunica na navoj, ETA 2452 ispod haube i suludi žuti dial
36 mm diver, krunica na navoj, kutija, original BOR s potpisanom kopčom
Kvarcni Olymp 80, original potpisana narukvica
41 rubin verzija. Imam još jedan mehanizam i dial s istim brojem rubina, tražim kućiste.
Kvarcni model, obložen slojem volframa, krunica na navoj
Više manje standard navijač, uz neobičan dial. Bonus je Darwil nalivpero
Celletronic, hibridni pogon, baterija-solar. Original narukvica.
Mylord 72, poklopac na navoj, jarko crveni dial, cca 37 mm
Hi-beat model, original narukvica, stanje blizu NOS
To je to zasad. Imam još doma desetak više manje standardnih Darwila.