Lep i cena je dobra ali previse cetvrtastMene u cosak poslase izgleda takodje zbog Breitlinga, a ne kazem da nije bilo jos razloga
Inatace, spomenuo si da traziz tuning fork sat. Evo nasao se jedan izuzetan takav sat na veoma neizuzetnom mestu
https://www.limundo.com/kupovina/Ko...ATION-CHRONOMETER-F300hz-redji-model/58260727
Lep i cena je dobra ali previse cetvrtastinace onaj great george sam video uzivo juce nosio neki tip u radnji, jako dobro izgleda. Mislis da newgate ima bolji kvalitet, dosta je jeftiniji.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
Imam jednog jako dobrog prijatelja jedan je od uvoznika naocara za Balkan, Srbin je, ima cak i svoju modnu liniju. Ide u Kinu non stop cak i prica kineski. On mi kaze da Kineze uglavnom zanima veliki posao a da te male kolicine se daju radionicama gde je QC jako los. Kad sam ga pitao da li je tacno sto vlasnik Alibabe prica da se laznjaci prave u istim fabrikama samo je promenio temu razgovora.Bez brige sto se cene tice, lako ona moze biti i poduplana pre nego sto se sve zavrsi. Mislim da kada se razlike u finalnoj doradi mogu videti cak i sa slika, da onda to mnogo govori o standardima proizvodnje. Taj Great George mi je veoma sumljiv zbog jako zaobljenih coskova i lelujavih stranica i lugova. Postoji i kineska kopija istog (veoma mastovito i potpuno nevino takodje nazvana po ulici u Njujorku), a ja licno bas mnogo razlika sto se spoljasnjosti tice i ne vidim (sto nije dobra stvar). Svakako mi se cini da je vise truda i inzenjerske sposobnosti otislo u Newgate i oni ponosno ostavljaju tragove industrijskog procesa na njihovom satu, dok sto se tice Great Georga-a ja cak ne znam ni da li je kuciste uopste rezano i strugano ili je liveno (a cifer je stampan, za razliku od prethodnog - stvar je detalja, kao i uvek). Takodje sam primetio da Great George-u unutar istoh modela (a imaju jedan jedini) izgleda cak i krunice variraju, sto jedino moze da znaci da fabrika u kini stavlja sta god im padne pod ruku a donekle odgovara.
Btw ja otkidam na stampane brojcanike, imam trip da sve mora da bude u istoj ravni.Bez brige sto se cene tice, lako ona moze biti i poduplana pre nego sto se sve zavrsi. Mislim da kada se razlike u finalnoj doradi mogu videti cak i sa slika, da onda to mnogo govori o standardima proizvodnje. Taj Great George mi je veoma sumljiv zbog jako zaobljenih coskova i lelujavih stranica i lugova. Postoji i kineska kopija istog (veoma mastovito i potpuno nevino takodje nazvana po ulici u Njujorku), a ja licno bas mnogo razlika sto se spoljasnjosti tice i ne vidim (sto nije dobra stvar). Svakako mi se cini da je vise truda i inzenjerske sposobnosti otislo u Newgate i oni ponosno ostavljaju tragove industrijskog procesa na njihovom satu, dok sto se tice Great Georga-a ja cak ne znam ni da li je kuciste uopste rezano i strugano ili je liveno (a cifer je stampan, za razliku od prethodnog - stvar je detalja, kao i uvek). Takodje sam primetio da Great George-u unutar istoh modela (a imaju jedan jedini) izgleda cak i krunice variraju, sto jedino moze da znaci da fabrika u kini stavlja sta god im padne pod ruku a donekle odgovara.
Imam jednog jako dobrog prijatelja jedan je od uvoznika naocara za Balkan, Srbin je, ima cak i svoju modnu liniju. Ide u Kinu non stop cak i prica kineski. On mi kaze da Kineze uglavnom zanima veliki posao a da te male kolicine se daju radionicama gde je QC jako los. Kad sam ga pitao da li je tacno sto vlasnik Alibabe prica da se laznjaci prave u istim fabrikama samo je promenio temu razgovora.
Mislim da te male radionice prave te niche market satove. Meni je cak i ok da zavrsna obrada nije savrsena, to daje neku dozu unikatnosti. Ovome mogu da prilozim cinjenicu da danske firme kao sto je B&O proizvode u Ceskoj a vecina manjih draguljara u Italiji, Ceskoj i Poljskoj a ne na dalekom istoku. Velike firme kao Pandora i Trollbeads proizvode na Filipinima Indoneziji i slicno ali to su ogromne kolicine. Tu bi mogla biti sansa i Srbije u proizvodnji po manjim narudzbinama, blizu smo bogatim trzistima a radna snaga nije skupa.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk