Dilema: Seiko SSB053P1 ili Seiko SNN079P2

Svaka cast ...ja nisam mogao da nadjem sta je unutra!I mene cudi da je u Swatch-u ,valjda je zato bio preskup u ono vreme (oko 200.000 lira u Italiji 94' godine ~ 300 maraka)
Evo ti slika zadnje strane gde se vidi mehanizam da vidis da li je Eta 251.272 , a tu je i slika SNN079P .

20121124_130606.jpg

Znam ,zezam se (mislio sam na nov mehanizam sa onog linka sto si zakacio) ...
Evo jos jedna slika oba sata sa meckom (SKX007) .20121124_133352.jpg

Dobar je snn, stvarno lep pilotski sat.
Taj link je nebitan, to samo da vidis kako izgleda mehanizam.;)

Hvala na linku !
Inace razocarao sam se u Swatch-a i svajcarske mehanizme (imam jos jedan Irony Automatic sa crnim koznim kaisem kojem je otpala krunica prilikom izvlacenja) , jer ako duze stoji ne mozes ni da je izvuces ni da okreces ,kao da zapekne ili se ulje ulepi u mehanizmu i onda jedino klestima! Imao sam jos jedan Irony sa istim problemom (kada se ne nosi neko vreme) ,koji sam bacio u kantu jer mu je nemirnica blokirala kada je odvijen,pa ga onda drndam pola sata da se navije ,i onda kao nesto radi...
Sve u svemu bruka za ETU i svajacarske mehanizme.Sa Seikom nikad probleme nisam imao.Imam jedan Seiko 5 iz 89' godine ( ja sam prvi vlasnik) , koji je preziveo vijetnam ,nikad nije ociscen niti otvaran,i dovoljno je da ga dva puta mucnes i radi ko svajcarski sir!

Malo je off topic ,izvinjavam se ...ali evo slike gore pomenutog swatch-a i njegovog ETA mehanizma ( i necu vise o njemu)20121124_140823.jpg20121124_141017.jpg !

Attachments

• 20121124_133352.jpg
    20121124_133352.jpg
    393.6 KB · Views: 5
Nemoj tako, eta je sve samo nije losa. To si verovatno naleteo na takve primerke. Inace sat ne cini samo mehanizam, tako da....
A seiko.ko seiko, poznati su po tome da rade 100 godina bez servisa(bar ti stariji modeli)

Last edited:
Jel ima na ovom forumu ili negde na netu neki tekst ( sa slikama ) o mehanizmu iz ovog seika -7T94 ?
Ja ne mogu da nadjem skoro nista ,kao da su ga juce napravili !
Koje godine je pocela proizvodnja 7T94 ?

verovatno da cu ipak uzeti SSB053P1, deluje mi nekako "atraktivnije" i mislim da ce mu neka crna silikonska narukvica dati jos atraktivniji i sportskiji izgled!

verovatno da cu ipak uzeti SSB053P1, deluje mi nekako "atraktivnije" i mislim da ce mu neka crna silikonska narukvica dati jos atraktivniji i sportskiji izgled!

Samo sam ja rekao da uzmes taj sat a svi ostali onaj drugi, nije mi jasno zasto ga uzimas :lol::thumbup:

Samo sam ja rekao da uzmes taj sat a svi ostali onaj drugi, nije mi jasno zasto ga uzimas :lol::thumbup:
nisi samo ti i Hadzi Dalibor je :)

pa nekako razmisljam oba su mi sportska i onda kad vec uzimam sportski uzecu "sportskiji" :) i kao sto rekoh vec izgledace dosta atraktivnije cini mi se.

OT
@Stanis
Ova Eta u Swatch-u je 2842 i ubjedljivo je najlošiji njihov mehamizam te klase i ni u kom slučaju se ne može porediti sa npr 2824.
2842 se stavlja samo u Swatch. Isto tako Swatch se pravi od najjeftinijih materijala pa je ne može očekivati da to traje čitav život!

Back