dishaka - iz fioke

dishaka

New member
Evo da ne bude da samo gledam :D, nisam kolekcionar, al' volim satove...

Ajd' sad par slika:
Jedna uspomena, na poklon donesen iz Libije, ima telefonski imenik i moze da pozove broj :D
IMG_2232.jpgIMG_2231.jpgIMG_2235.jpg

;):D hvala, ali mogli bi i lepsi da budu, da je malo vise slobodnog vremena (dva klinca su tu, 3 i 4 godine... nemozes da stignes sve sto bi hteo i voleo..)

uuuuuuuu :adore: , ova dva casiotrona na poslednjoj slici su super, jedan od njih je prvi digitalni world time sat ikada izbacen na trziste, mislim da je 1976 ili 1977 godina ...

trazeci ovo sto je Iggy rekao naletim na link Digital Watch Library ... lele lele sto bi neke LED posedovao....
(p.s. mozda je bolje da link bude u nekoj drugoj temi... nisam se snasao ;) mozda admin da premesti u pravu temu :D prastajte)

e sad dal je za ovu temu, verovatno nije, ali da ne otvaram novu... jutros nisam izdrzao i kupim na buvljaku ovaj ruski :D samo da bi se malo igrao i video "kako to radi" :lol:
IMG_20120601_125049.jpgIMG_20120601_125114.jpgIMG_20120601_125130.jpgIMG_20120601_125316.jpg
propale su mi slike kako je bio prljav spolja... jeste ruski, jeste da nema tegove i klatno, al' je moj :dance3: i mogu da se igram... ajd sad saveti totalnom amateru, koje tezine su tegovi? okacio sam neki teg od nekog naseg kisomera, al je lagan, kad malo povucem...krene da kuca! a otkucavanje radi, mehovi su dobri, osovina od ptice je bila van lezista - namestio sam je!!!! (moja prva popravka!!!) al' ne kontam dal' poluga od ptice ide na ili ispod one poluge koja daje impuls (ili pokret ili ?, na cetvrtoj slici). eto malo davim, al' ako ima neko uputstvo ili crtez ili vec nesto... hvala ;)

super ku ku klok,
mislim da je ovo ruski majak, jedan sam svojevremeno sredjivao ali nemogu da se setim to u vezi poluge sto pitas,
probaj da experimentises...;)

a i ima ih dosta u ponudi pa uzmi jos jedan, koliko znam nisu ni skupi.

super ku ku klok,
mislim da je ovo ruski majak, jedan sam svojevremeno sredjivao ali nemogu da se setim to u vezi poluge sto pitas,
probaj da experimentises...;)

a i ima ih dosta u ponudi pa uzmi jos jedan, koliko znam nisu ni skupi.

jeste "Majak", a za experimente :D to mu negine! a cena... za ovaj sam dao 100.... dinara :lol:

kakve kolekcije ovde ljudi imaju, nemam reci... ovo sto vam pokazujem nije kolekcija... samo kucni satovi iz fioke :( al' svaki ima neku pricu :D
IMG_2240.jpgIMG_2241.jpgIMG_2242.jpgIMG_2243.jpgIMG_2244.jpgIMG_2245.jpgIMG_2246.jpgIMG_2247.jpgIMG_2248.jpgIMG_2249.jpgIMG_2250.jpgIMG_2251.jpgIMG_2252.jpgIMG_2253.jpgIMG_2254.jpgIMG_2255.jpgIMG_2256.jpgIMG_2257.jpgIMG_2258.jpgIMG_2259.jpgIMG_2260.jpgIMG_2261.jpgIMG_2262.jpgIMG_2263.jpg
eto... treba da iskopam i neki sa brojcanicima... neke '70 (Iggyju bi se svideo!) i jedan dzepni sa zastitnom kutijom .... :D
p.s. jel neko zna tezinu tegova za onaj ruski zidni sat?

danas nabavio tegove za onaj ruski ku ku klok :lol: dva komada po 520 grama... tezinu sam iskopao na nekom stranom forumu :rolleyes: kad niko ovde da mi kaze... jos i klatno da iskopam... a primetio sam da mi nedostaje i jedna oprugica, ona koja drzi polugu od pticice...

E svaka cast za texas instruments,

inace moduli ugradjivani unutra su prakticno neunistivi, najveci problem kod ovih plasticnih satova su drukeri za ukljucivanje jer su usadjeni u plastiku koja se vremenom istrosi pa drukeri mogu da ispadnu.
Jos ako je sa original kaisem :thumbup:

:D e nije bio sa kaisem... al sam popodne kupio jedan... lici na oridji :lol:
IMG_20120704_210005.jpgIMG_20120704_210019.jpg
naravno sad bih mogao da ovo prebacim u temu "Koji danas sat ...." :)

Back