Diver - jer leto samo što nije...

Mr D

New member
U nedelju sam, u iznenadnom nastupu dobrote, poklonio svoj skoro novi Duro MDV106-1A.
I tako, leto samo što nije, a ja potpuno nepripremljen... tj. bez pravog roničakog sata.

Jasno je da to mora da se ispravi! :rolleyes:
Jedini uslov je da prečnik ne pređe 44m (šta ću kada imam sitan zglob), a cena 500$.

Nakon brze pretrage foruma i interneta, u nastavku su neka moguća rešenja, po koliko toliko pristojnim cenama.

Prvi logičan kandidat je dobro poznati Seiko SKX007:

seiko SKX007K11.jpg

kao i članovi Sumo serije (mada skoro 45mm). Npr:
sumo.jpg

Vizuelno mi se od Seika možda najviše dopada SRP495K2, ali je sa 46mm verovatno previše velik za moju ruku (ne bih smeo da ga uzmem bez probanja):
SRP495K2.jpg

Dalje, veoma su mi interesantni Squale satovi, npr:

1545 Classic 6L001
Squale1545Classic6L001.jpg

ili veoma sličan Atmos Militaire 5L
Squale20AtmosMilitaire4L.jpg

ili lepi (ali manje upotrebljivi u kombinovanju sa odećom):
20 Atmos Blueray
Squale1545Blueray4L.jpg
kao i predivni 1545 Root Beer
Squale1545RootBeerL.jpg

Takođe, sjajan je i Steinhart Ocean Military:
SteinhartOceanMilitary2L.jpg

Nisam neki ljubitelj narukvica, pa ću sat verovatno najviše nositi na gumi ili NATO.
Mislim da je iz dostavljenih predloga jasno kakav mi se dizajn generalno sviđa. Monster ipak nije za mene...

Zaista bi mi značili komentari/predlozi.

Evo ukratko, meni licno zadnja dva navedena....i tesko bi se odlucio koji bi od njih uzeo...

moj glas za SRP495K2 posebno sto je 46mm.........skx007 mi je naravno najlepsi u tom cenovnom rangu ali je malo sicusan..... :)

A i ja se slazem sa Krletom za Squale nekako su mi najzanimljiviji i prilicno rijetki, mada za 500$ je bas velik izbor, i sve je manje vise slicno samo zavisi od tebe sta ti se svidja i sta preferiras, maletene svaki mikro brend je u tom rangu od oko 500$
Imas i par tema o diverima do 400e itd

Ocean Star Sport Diver
Mada sad vidim da si limit stavio u US$ a ja mislio u €.
Ovaj Mido na ebay-u je oko 700-800 $.
Prečnik 42

Attachments

• uploadfromtaptalk1401297678093.jpg
    uploadfromtaptalk1401297678093.jpg
    52.3 KB · Views: 192
Last edited:
Moram da ti napomenem, Stargate je 44mm ali zahvaljujuci krunici na broju 4, za nosenje je udobniji od nekog sata od 42mm sa klasicnom krunicom na 3h.

ocean star sto ga aviator predlozi, mada ja razmisljam da moj sledeci bude diver u plavoj boji, pa stoga glas ide za squale blueray

Od ranije pomenutih, vec dugo merkam Sumo. Inace, Steinhart je idealan! Imao sam ga, veruj mi da je FANTASTICAN za te novce.

Odlican je Steinhart. Kao sto zma kaze odlican sat za te pare.

Ne znam da li si imao prilike da ga vidis uzivo, ali ako nisi, a razmisljas da ga uzmes, mozemo da se nadjemo jedan dan na kafici pa da pogledas.

Sto se tice Squale satova, veliki sam postovalac istih, ali ako bi ih uzimao to bi bio izkljucivo neki 50Atmos model.

Last edited:
Znam da prelazi budzet, nisam ga ni predlozio za kupovinu, samo kazem da je meni najbolji model.:)
Inace kad vec pricamo o njemu, on je negde oko 750e.

50Atmos je zaista izuzetan, ali nisam spreman da dam toliko para za sat.

Pažljivo sam prelistao forum, i dodao još jednog kandidata koji nije pomenut u ovoj temi.

Jeste da je kvarcni, ali zaista interesantno izgleda... i trenutno sa isporukom košta oko 180 EUR.
Seiko Solar Diver Chronograph, u varijanti sa crvenim ili žutim detaljima.

1.jpg
2.jpg4.jpg

Sačekaću dan-dva da se malo slegne, pa ću izabrati jedan od predloženih.

Back