Dobar kožni kaiš

VLADAN P

Super Moderator
Staff member
Jedina svrha ove teme je da se JA pohvalim novim kožnim kaišem sa leptir kopčom.:proud:
Već neko vreme pokušavam da nađem dve stvari-

Leptir kopču
Crni kožni kaiš od meke,matirane, kože sa belim štepom

To mi je bilo potrebno za Seiko SNK 809 K2 koji,kao što znate,ima matirano kućište.

Danas ''slučajno'' svratim u jednu sajdžisku radnju na Banovom Brdu i tamo među mnoštvom kaiševa naletim na jedan jedini,gore opisani kaiš u kompletu sa pomenutom kopčom:man_in_love: :dancing2:

Ovo je najudobniji kaiš koji sam ikada nosio ili probao :yes4: Jednostavno se ne oseća na ruci.

Vizuelni rezultat na slikama ispod

n1.jpg n7.jpg n2.jpg

n3.jpg n4.jpg n5.jpg

n6.jpg

Što bi rekli: Kad te oče, oče te!!! Lego mu je ko šamar budali :P

Koliko te je koštao komplet, ako nije tajna?

Gospodo,zahvaljujem na pažnji i razumevanju:D

Što se cene tiče mogu reći samo da je daleko ispod svih očekivanja.

Uvek kažem da treba ući u svaku časovničarsku radnju što i sam vrlo rado činim. Svašta od kaiševa i finih stvarčica se može naći.

Lep kais! Mada, mislim da ovo nije leptir kopca... vec tzv. deployant clasp... Nemam pojma kako bi se to reklo na srpskom... ako bi se uopste reklo... :) Leptir kopca bi se zatvarala simetricno sa obe strane uz 2 klika... Ko razume shvatice... :)

^ Cini mi se da je ipak "leptir kopca" najblizi prevod, nazalost :(... :dontknow:

Na engleskom je single - ili double - deployant clasp - dakle - jednostruka ili dvostruka leptir kopca (iako samo ova druga lici na leptira ;))

EDIT: Da ispravi samog sebe - moze se reci preklopna snala.

Ako mogu nešto o kopčama i šnalama.
Sve kopče (clasps) su uglavnom premestive (delpoyant). Mada ih ima više vrsta, ove na slikama se najčešće pojavljuju (u upotrebi), i u samom nazivu se potpuno razlikuju od šnale (buckle). Ovo iz razloga jer pojedini, prilikom naručivanja izrade kaiševa često pominju kopču a misle na šnalu, slika 5, a razlika je očigledna).

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg

Attachments

• 01.jpg
    01.jpg
    26.5 KB · Views: 216
  • 02.jpg
    02.jpg
    40 KB · Views: 139
  • 01.jpg
    01.jpg
    44.1 KB · Views: 130
  • 02.jpg
    02.jpg
    63.8 KB · Views: 125
  • 03.jpg
    03.jpg
    47.1 KB · Views: 110
Odlicno pojasnjenje propraceno i fotografijama. A i logicno je, mada se vrlo cesto gresi, i vecina prodavaca govori upravo suprotno. A jednostavno je: kopca se - kopca, a snala se bode.

Back