Re: SEIKO SNDB11P1 ili SNZG13K1?
Pošto si, bar ja imam takav utisak, početnik u svetu satova, moj savet je da ne brzaš sa kupovinom.
Drugi utisak mi je da ti "gori" da potrošiš pare, a to nikada nije dobar trenutak da napraviš kupovinu, pogotovo sada kada nemaš predstavu šta bi kupio. Ako te satovi zanimaju, a verujem da je tako čim planiraš kupovinu skupljeg komada, ili tri komada itd., uzmi malo posveti vremena tome, prouči kakvi su koji satovi, šta je prednost kvarca/navijača/automatika, šta im je mana, čitaj, gledaj slike.
Verujem da se većini nas, znam da meni jeste, ukus za satove vremenom menjao, tako da vidi malo, proceni šta ti se više sviđa, probaj šta god možeš da staviš na ruku, pričaj sa nama ovde itd.
Bezveze bi bilo da sada zarobiš pare u nečemu što ti se za 6 meseci neće sviđati, samo zato da bi kupio sat "sada i odmah". Ako nisi 100% siguran da želiš neki sat, onda i nemoj da ga kupiš. Mi ti možemo ovde dati predloge, al dok tebi srce ne zaigra kad ga vidiš, ne vadi novčanik. Vladan je imao dobar savet, odštampaj sliku sata koji ti se sviđa, drži je na vidnom mestu u stanu (frižider naravno

), pa ako ti se posle pa nedelja i dalje sviđa taj sat, onda je to komad za tebe i juri njega.
Pozdrav i srećno sa kupovinom.