Eterna

Bono333

New member
Imam sat "Eterna Monterey" sa ETA 7750 mehanizmom.Sat je stajao 8 godina u izlogu i ja sam ga kupio pre 2 meseca.Sat je nov i pod garancijom.Brza otprilike 20 sekundi za 24 sata.Kada ga mahnem par puta napred-nazad i stavim na uho cujem nesto slicno skripanju opruge ili metala.Znam da imaju tegovi koji navijaju oprugu ali mi se cini da je taj zvuk prejak.(skripi kao kad okrenete tocak sa losim lezajevima) mozda malo grubo poredjenje ali na uhu tako zvuci.

Ono sto mene zanima je jeli to normalno ili je neophodan servis?

Hvala unapred!
Zoran

Ako je stajao 8 godina svakako mu treba servis.7750 jeste bucan ali to je prijatna buka.skripanje nikako.obavezno kod majstora.

To nije normalno nikako i servis (sto prije) je obavezan.
Cudi me inace sto ga prodavac nije prvo servisirao,
pogotovo kad zna da je sat stajao 8 godina na izlogu..

pozdrav...kod nekih modela se "oseti" teg za navijanje ali sa eta 7750 nebi trebalo,tako da bih ti ja iz iskustva preporučio servis i obavezno recte da vam promenu i duhtunge jel oni očvrsnu posle nekog vremena,naročito kad stoje dugo u izlozima,izloženi ispod lampi koje ih osvetljavaju i greju,isto ima uticaja i na maziva...moj kum je imao isti problem sa novim braitlingom koji mu je pustio vlagu,tako da je sve rešio u garanciji....tako da preporučujem servis koji vas nebi trebao koštati jer je sat u garanciji....veliki pozdrav....LEMI...

IMG_0641.jpg
Hvala za brze odgovore,sat cu naravno poslat na servisiranje.Garancija je dve godine pa razmisljam da ne zurim .

Sat je otisao na servis zahvaljujuci strucnom objasnjenju koje sam pokupio ovdje.
Sa radnicom sam se ubedjivao a kad je dosao majstor i stavio ga na uho nije bilo vise price.
Javim kad stigne.
Pozdrav i Hvala jos jednom.
Zoran

dobro je da je sat na servisu.prvo vec mu je proslo vreme za redovan servis od 5 godina a drugo mozda i vaznije da je pravilo da kad nesto nije u redu sa satom treba prestati koristiti taj sat.nece se sam popraviti moze samo da pogorsa stvari.sto komplikovaniji sat ovo pravilo je vaznije.

lemi:74200 said:
pozdrav...kod nekih modela se "oseti" teg za navijanje ali sa eta 7750 nebi trebalo,tako da bih ti ja iz iskustva preporučio servis i obavezno recte da vam promenu i duhtunge jel oni očvrsnu posle nekog vremena,naročito kad stoje dugo u izlozima,izloženi ispod lampi koje ih osvetljavaju i greju,isto ima uticaja i na maziva...
I još se po vas dan vrte u navijačima!

stigao je sat...sad ne skripi a teg ima zvuk prijatan za uho.neznam sta su radili ali mi rekose da ne brinem jer imam garanciju jos 22 meseca. Pozdrav!

Ma i ja mislim da su malo podmazali,mada je bio 3 sedmice kod njih.Zasad je dobra preciznost,mozda 5 sekundi dnevno brza.
Pozdrav za zemljaka "HADzI DALIBOR"-a i ja sam iz Doboja.

Back