Pozdrav,
Prvi je hronograf sa Dual Time, što znači, da ima mogućnost prikazivanje i druge vremenske zone. To je ona kazaljka na pozciji broj 4. Pokreće ga japanski Miyota kvarčni mehanizam FS26.
Drugi je klasični sportski hronograf, sa štopericom, koja meri vreme do 1/20 sekunde. Pokreće ga Miyota OS20.
Oba mehanizma su pouzdana, robusna, popravljiva i tu ne treba očekivati nekie veće probleme.
Ono što je meni ovde nekako najmanje sigurno, je što su oba kućišta pokrivena sa PVD premazom, koji je ionski nanešen na čelik. Deluje atraktivno ali treba imati na umu, da se prilikom svakodnevnog nošenja sata i uticaja raznih manjih i većih udaraca o razne predmete, pa čak i stvavljanja ruke u džeopva, obično desi, da dođe do ljuštenja nanešenog sloja posle određenog vremena, što može doneti prilično ružan izgled sata.
PVD sloj je pozdaniji izbor, kod luksuznih satova, koji su nekoliko puta skuplji od ovog modela.
Za cenu Chrono Bika, ja bih razmotrio savet kolege Zorga. Citizen Nighthawk je ipak bolji i još pouzdaniji izbor.
Ako su ti hronografi primarni izbor, za 300 € se isto tako mogu dobiti kvalitetni satovi švajcarskih proizvođača, koji za razliku od Festine imaju safirno staklo i Ronda mehanizam (5030D), koji je odličan. To su Roamer, Candino, Wenger i koliko mi je poznato, svi oni se prodaju u Srbiji.