Festina vs Seiko

Ova 2 sata su totalno razlicita u svakom smislu,tako da ne znam sta da ti kazem jer ako kazem da je jedan od njih bolji,ispascu smesan jer ova 2 sata,ponavljam,nisu podobna za uporedjivanje.
U svakom slucaju,njihova kupovina nikako ne predstavlja bacen novac.Dobri su.
PozZ

Meni bi bez sumnje izbor bio Seiko.
Nije ni festina losa, daleko od toga, samo imam vise poverenja u Seiko.:)

Seiko je po meni bolji i nekako pouzdaniji, mada se tesko mogu uporediti Festina je quartz vise sportskog modernijeg izgleda, nasuprot lijepe i elegantne Seiko petice. Ne znam sa Festinu ali taj Seiko je mnogo ljepsi uzivo nego na slikama

Ne znam ni ja kakvi su uzivo to je najgore,slucajno pogledam na netu karakteristike Seika i vidim da je automatik inace ne bih ni znao jer sam bio ubedjen da je zbog cene kvarc :) Volim masivnije satove iako bi mi taj Seiko lego ko kec na deset :p imajuci u vidu moje gabarite. Kao sto rekoh ni jedan nisam drzao u ruci pa me to najvise brine,da vidim kako bi lezali jer slika je ipak samo slika.

uf,pa skroz su neuporedivi modeli,jedan sportski,jedan militari fazon,najbolje da probaš uživo na ruci pa da onda odlučiš,
velika je razlika uživo i na slici.poz

WWW dobar si ti izbor ovde napravio ,sad je na tebi da se odlucis da li hoces mehanicki ili kvarcni sat.Koji god da izaberes neces pogresiti.

Imam ovakav Seiko u kolekciji, samo nije na nato narukvici, stavio sam mu gumenu koja mu odlicno stoji, ima transparentni poklopac i jako volim taj sat i smatram da vrijedi svaki cent. Festina je lijepa, mozda je i bolji izbor za nekoga kome je bitno da sat izgleda moderno i pokazuje tacno vrijeme ( bez obzira sta ima "pod haubom"). Sto se mene tice bez dileme Seiko. Pozdrav

n5.jpg 19092012276.jpg

Vrlo subjektivno :)-najlepša petica.

Attachments

• 18092012267.jpg
    18092012267.jpg
    227.6 KB · Views: 277
  • 17092012265.jpg
    17092012265.jpg
    181.9 KB · Views: 263
Last edited:
obavezno ali obavezno probaj oba uzivo jer je velika razlika u velicini, a i kao sto su ti kolege vec rekle i u samom "fazonu"

ju,da.dobro si se setio.zaboravismo da to kazemo coveku.
seiko 5 bukvalno deluje kao patuljak pored ove festine.do 44 mm je ok precnik,ali sve vise od toga zahteva da vidis sat uzivo.
ovo jedino ne vazi za G-Shock satove jer oni,imam osecaj,da svima dobro stoje onako gromadni.

Ja napisah da na zalost nemam mogucnosti da vidim sat uzivo ni jedan ni drugi tako da bi sve moralo da se radi na "slepo" osim ako ne zna lokaciju u KG gde ih ima :)

Kada sam svojevremeno bila u TC Plaza videh da ima Festina satova. Znam da ima radnja na sprat koja prodaje BPM-ove satove, tako da možeš da proveriš... Sigurno imaju i Festinu. Za Seiko u KG nisam sigurna...

Ja iskreno nisam nigde video da pise BPM a bas sam je trazio :/ Samo da kazem da mi je ruka velicine ovog ponosnog vlasnika Seika xD tako da se plasim za ovu velicinu Festine :)

Kažem nije zvanična BPM-ova radnja, ali znam prema brendovima koje prodaju da ta radnja od njih uzima satove. Koliko mi se čini prodaje i nakit, ali nemoj me držati za reč. Sigurno je bila na spratu. Toga se 100% sećam.
U prizemlju isto imaš dve radnje sa satovima. Jedna je T-Group-ova radnja, dok druga prodaje satove drugih distributera... Tako mi se čini... Ako me sećanje još dobro služi...

Ja napisah da na zalost nemam mogucnosti da vidim sat uzivo ni jedan ni drugi tako da bi sve moralo da se radi na "slepo"
Već su ti skrenuli pažnju na veličine satova,ali da pomenemo i dimenzije-
Seiko-37mm
Festina-46mm
Naravoučenije-moraš ih videti i probati.Ako ne njih onda neke druge satove sličnih dimenzija.

Back